Julie Gilen mag naar de nationale ronde voor de Young Ambassador award

The Lions Club organiseert jaarlijks een wedstrijd om jongeren in de bloemetjes te zetten die zich inzetten voor de maatschappij. Recentelijk won Julie Gilen, leerling van Het Kompas te Sint-Truiden deze prijs.

De Lions Club is een vereniging die zich inzet om geld in te zamelen en acties te organiseren voor goede doelen. Elk jaar organiseren ze een wedstrijd waarbij de leden van de Lions op zoek gaan naar jongeren tussen de 15 jaar en 18 jaar oud die zich inzetten voor de maatschappij.
De wedstrijd bestaat uit drie rondes. De eerste ronde is per district. In totaal bestaat België uit 4 districten. Voor deze ronde moeten de deelnemers een brief schrijven waar ze zichzelf in voorstellen en ook de projecten/ goede doelen waarvoor ze zich engageren. Bovendien moeten de kandidaten voorleggen wat ze met het prijzengeld zullen doen indien ze dit ontvangen.
Julie nam het op tegen een kandidaat uit Diest. Zij mochten tijdens een diner met de leden van de Lions Club Sint-Truiden hun projecten presenteren.
Julie was de winnaar en kreeg al een 500 euro om haar project te verdedigen.

Zagreb

Op 24 april zal Julie haar project verdedigen op de Nationele ronde van de wedstrijd. Als Julie hier wint krijgt ze een ticket naar Zagreb waar ze in oktober voor de Europese Young Ambassador award kan strijden. De eerste drie winnaars van de selectie kunnen een geldprijs krijgen waarmee ze hun project kunnen lanceren. Om welk project het gaat wil Julie nog niet zeggen. Dit moet geheim blijven tot na de wedstrijd.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!