Jumbo Sint-Truiden steunt boeren met originele actie

Partners

Jumbo Sint-Truiden lanceert een ludiek initiatief om lokale boeren in de kijker te zetten. Ze geven kinderen de optie om in hun winkel te shoppen met een tractor.

Jumbo Sint-Truiden heeft een ludieke manier bedacht om lokale boeren te steunen. Kinderen worden namelijk uitgenodigd om hun boodschappen te doen met kleine tractors in de winkel. Via hun rijweg ontdekken ze ook lokale producten van boeren uit de buurt.

“We kwamen op dit idee, na de berichten die we via de media vernamen van onze Belgische boeren. We willen onze lokale gemeenschappen ondersteunen en tegelijkertijd bewustwording creëren over van waar ons voedsel vandaan komt. We werken o.a. samen met een aardappelboer op 15 km van onze winkel. Ook een lokaal appelsap wordt geperst op 5km van onze winkel. Met deze actie willen we kinderen inspireren en laten zien hoe leuk en belangrijk het boerenberoep is.”

Jean-Jacques Schols, zaakvoerder

De kleine tractors, gevuld met producten van lokale boeren, staan strategisch opgesteld in de winkel, waardoor kinderen een leerzame ervaring hebben terwijl ze hun boodschappen doen.

“Naast het stimuleren van een gezonde levensstijl, hopen we ook bij te dragen aan het vergroten van de waardering voor de inspanningen van lokale boeren. We hebben nog een weg af te leggen, maar we zijn alvast gestart in de goede richting.”

Maarten, verantwoordelijke fruit en groenten

Kinderen die 5 keer met de tractor hun boodschappen komen doen, krijgen bovendien een tractor-rijbewijs.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief