Jumbo Sint-Truiden steunt boeren met originele actie

Jumbo Sint-Truiden lanceert een ludiek initiatief om lokale boeren in de kijker te zetten. Ze geven kinderen de optie om in hun winkel te shoppen met een tractor.

Jumbo Sint-Truiden heeft een ludieke manier bedacht om lokale boeren te steunen. Kinderen worden namelijk uitgenodigd om hun boodschappen te doen met kleine tractors in de winkel. Via hun rijweg ontdekken ze ook lokale producten van boeren uit de buurt.

“We kwamen op dit idee, na de berichten die we via de media vernamen van onze Belgische boeren. We willen onze lokale gemeenschappen ondersteunen en tegelijkertijd bewustwording creëren over van waar ons voedsel vandaan komt. We werken o.a. samen met een aardappelboer op 15 km van onze winkel. Ook een lokaal appelsap wordt geperst op 5km van onze winkel. Met deze actie willen we kinderen inspireren en laten zien hoe leuk en belangrijk het boerenberoep is.”

Jean-Jacques Schols, zaakvoerder

De kleine tractors, gevuld met producten van lokale boeren, staan strategisch opgesteld in de winkel, waardoor kinderen een leerzame ervaring hebben terwijl ze hun boodschappen doen.

“Naast het stimuleren van een gezonde levensstijl, hopen we ook bij te dragen aan het vergroten van de waardering voor de inspanningen van lokale boeren. We hebben nog een weg af te leggen, maar we zijn alvast gestart in de goede richting.”

Maarten, verantwoordelijke fruit en groenten

Kinderen die 5 keer met de tractor hun boodschappen komen doen, krijgen bovendien een tractor-rijbewijs.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!