K3 en dromen, een interview met Elise Vanuytrecht

Elise Vanuytrecht, oftewel Juffrouw Elise van het 5de leerjaar in ‘t Vlindertje in Velm, beroerde afgelopen zaterdag heel wat harten. Tijdens de eerste aflevering van K2 zoekt K3 bracht ze een ambiance met haar versie van ‘Eyo.’ Wij waren alvast enthousiast en stelden haar enkele vragen over muziek, K3 en dromen.

Elise, afkomstig uit Herk-de-Stad heeft zeker een hart voor Haspengouw opgebouwd. Niet alleen werkt ze in Sint-Truiden, ze nam ook deel aan de productie van de Trudofeesten waar ze naast professionele acteurs de deuntjes in zong van het succesvolle spektakel.
Muziek is dan ook geen nieuw tijdverdrijf voor Elise. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat Elise een meer dan behoorlijke prestatie neerzette op haar auditie.

“Als kind heb ik muziekschool gedaan. Uiteindelijk heb ik auditie gedaan voor het Studio 100 koor. Daar heb ik twee Sinterklaasshows mogen doen en heb ik een keer mogen meedoen aan Lekker Klassiek.”

Elise Vanuytrecht

Hoe heb je de eerste audities ervaren? Met meer dan 20.000 inschrijvingen was de start van de zoektocht voor het nieuwe K3’tje een groot succes.

“Ik dacht eerst: ‘Lap zoveel inschrijvingen! Ga ik dat wel halen.’ Vol spanning heb ik toen het eerste filmpje ingestuurd om dan het verlossende nieuws te krijgen dat ik door mocht naar de volgende ronde. En toen was er het nieuws dat ik bij de laatste 88 kandidaten zat!”

En dan sta je daar voor Natalia, Samantha Steenwijk, Ingeborg en Gordon. Hoe voelde je je toen die twee containers open gingen?

“Ik was enorm nerveus toen ik aan de auditie begon. Podiumervaring heb ik al, maar helemaal alleen op een podium staan voor zoveel volk… Dat is toch iets anders hoor. Toen ik besefte dat de containers open gingen werd ik zelfs nog nerveuzer. Maar achteraf bekeken ben ik tevreden over mijn prestatie.”

K3 en dromen

Elise noemt zichzelf een echt ‘Studio 100 kind.” Als kind was ze al grote fan van de producties van de studio en ook op latere leeftijd bleef Studio 100 haar nauw aan het hart liggen.
Toen Josje als nieuw K3’tje werd verkozen was ze helaas nog te jong om deel te nemen. Maar over haar deelname nu heeft ze geen moment getwijfeld.

“K3 is echt altijd een beetje een droom van me geweest.”

Elise Vanuytrecht

Wat maakt van jou het ideale K3’tje?

“Dat  vind ik een moeilijke vraag om te beantwoorden. Iedereen heeft namelijk zijn ideale beeld van wat K3 moet zijn. Wat voor mij belangrijk is, is dat ik doorheen dit proces zo echt mogelijk blijf. 
Door K3 heb ik zo’n mooie droomwereld mogen ervaren als kind. Die ervaring wil ik het liefst van al doorgeven aan de kinderen nu.”

Deze keer maken ook jongens kans om deel uit te maken van K3.

Inderdaad en dat is mooi. Het is goed voor kinderen als in de media mensen komen waar ze zichzelf in kunnen zien.

De volgende aflevering van K2 zoekt K3 kan je zaterdag bekijken om 20.30u.

Instagram