Kabouterfeest dit jaar niet in bos maar nog steeds groot succes

In 2020 kon het traditionele kabouterfeest niet doorgaan. Dit jaar zette de Truiense Jeugddienst alles op alles om het populaire kleuterfeest toch te laten doorgaan. De organisatie koos ervoor om een week lang activiteiten te organiseren in de eigen klasbubbel.

Het Kabouterfeest is een vaste waarde in de Truiense jeugdwerking. Elk jaar wordt het Kabouterbos naast jeugdhuis de Tochtgenoot/Het Klokhuis, omgevormd tot een super kinderfeest.
Deze week (17 tem 26 mei) kregen deelnemende scholen een activiteitenbox boordevol creatieve en actieve spelletjes rond kabouters waarmee de klassen aan de slag kunnen gaan. Deze box bevat onder andere een kaboutermuts om te versieren en een activiteitenbundel met opdrachten die de leerkrachten gedurende de week met de kleuters kunnen doen. Een kabouterversje en -liedje leren, een kaboutertekening en – puzzel maken, een kabouterbaard knutselen, kabouterturnoefeningen,… het komt allemaal aan bod.

“Het hoogtepunt van deze kabouterweek is ongetwijfeld de sprookjesachtige kaboutershow. Een echte kabouter bezoekt de deelnemende school en trakteert de kleuters op een leuke dansvoorstelling. De kinderen kunnen zich voor één dag echte kaboutertjes voelen en we zorgen uiteraard voor enkele lekkere en gezonde snacks om het feest compleet te maken.”

Hilde Vautmans, Schepen van Jeugd

1200 kleuters vieren feest

1200 kleuters van tussen de 3 en 6 jaar nemen deel aan de 13de editie van het feest. Deze ging op coronaveilige manier door. In plaats van een kaboutershow in het Kabouterbos kregen de 19 deelnemende scholen een show op hun locatie.

“Ongeveer 1.200 kleuters tussen 3 en 6 jaar worden meegevoerd in de sprookjesachtige wereld van kabouters met de activiteitenbox tijdens de kabouterweek en beleven een fantastische tijd tijdens de kaboutershow. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier de kinderen hiermee beleven.”

Hilde Vautmans, Schepen van Jeugd

Sint-Truiden is een stad waar mensen van alle generaties zich thuis kunnen voelen, van kleuter tot tiener, van jongvolwassene tot senior. De stad organiseert daarom tal van activiteiten voor alle generaties, waaronder dit Kabouterfeest.
Wil je meer weten over de activiteiten van de Jeugddienst of andere stadsdiesten? Hou dan zeker de website van Stad Sint-Truiden in het oog.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!