Kapster slachtoffer van verkeersagressie

Partners

Omstreeks 15 uur op zondagnamiddag heeft zich een geval van verkeersagressie voorgedaan in de Stapelstraat. Er was een confrontatie tussen een Truiense kapster en enkele jongeren die de weg versperden.

De kapster, Sandra Corthout, stapte uit haar wagen nadat een paar jongeren weigerde aan de kant te gaan in de Stapelstraat. Kort daarna kreeg Sandra een klap in het gezicht en een kniestoot tegen de neus. Omstaanders konden de dader vatten. Politie en ziekenwagen kwamen ter plaatsen. Sandra houdt aan heel het gebeuren een gebroken neus over.
Volgens burgemeester Kempeneers gaat het om lokale jongeren. Omdat de dader een minderjarige is wordt er voorzichtig met de informatie omgesprongen.

Weekend aan incidenten, Vlaams Belang komt met actie

Er is geen verband tussen de steekpartij en dit incident anderzijds. Ondertussen reageren Truienaren steeds harder in de straat en online over de gebeurtenissen van dit weekend. Vlaams Belang frontvrouw Roosmarijn Beckers meldt dat ze maandag met haar partij een protestactie zal voeren voor de Truiense gemeenteraad. Beckers wil dat de Truiense politiek en politie nu hard optreden en meer aanwezig zijn op straat om verdere incidenten te ontmoedigen.

“De kermis brengt elk jaar spanningen met zich mee, maar nog nooit zijn er zoveel en zulke ernstige incidenten gebeurd als dit weekend. Mensen zijn dit beu, ze willen nu een kordate aanpak. Het lijkt wel alsof in Sint-Truiden meer wordt gecontroleerd op foutparkeren dan dat er controle is om geweld tegen te gaan.”

Roosmarijn Beckers, Vlaams Belang

Beckers bevestigt dat in de protestactie van Vlaams Belang de focus vooral ligt op de aanwezigheid van het Truiense asielcentrum, maar ze zegt ook dat de harde aanpak voor iedereen moet gelden. Al focust de communicatie van de partij zich vooral rond de problematiek van het asielcentrum. Er is bovendien geen verdere informatie over de identiteit van de dader van de verkeersagressie behalve dat het om een lokaal jong iemand gaat.
De politica haalt het asielcentrum weer aan wanneer ze voorstellen doet om de problemen in onze stad op te lossen. Zo wil ze meer politieaanwezigheid op de kermis en in de straten. Ze begrijpt dat de lokale politie niet steeds over voldoende manschappen beschikt om overal aanwezig te zijn maar roept op om Federale versterking.

“Tijdens corona hebben onze ordediensten bewezen dat ze konden handhaven. De controles waren streng en veelvuldig. Dit kan nu ook, desnoods met versterking van de Federale politie want het asielcentrum is en blijft een federale bevoegdheid.”

Roosmarijn Beckers, Vlaams Belang

Incident aan zwembad?

Dit weekend stonden Beckers en haar partij zelf in het oog van de storm omdat ze via sociale media melding hadden gemaakt van een incident aan het zwembad. Zij koppelde dit aan het steekincident dat later op de avond plaatsvond in de Beekstraat.
Beckers had naar eigen zeggen melding gekregen van een bezorgde ouder die een ruzie had zien ontstaan aan LAGO tussen Afghanen. Zowel burgemeester Kempeneers als de locale politie bevestigden aan ons dat zij geen melding hadden gekregen van het incident.

Onze redactie kan ondertussen melden dat wij ook deze melding hebben gekregen van getuigen. Wij roepen iedereen dan ook op om indien zij iets hebben gezien, dit onmiddellijk aan de locale politie te melden zodat zij hun werk kunnen doen.

Op 31 augustus komt de politieraad van Sint-Truiden samen om de situatie in onze stad verder te bespreken.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief