In een tijd waarin babyshowers en gender reveals niet meer weg te denken zijn, introduceert Kastaar baby & kids concept store een verrassende nieuwe trend: de Doopsuikerworkshop. Zaakvoerders Laura Pictoel en Katrien Bels willen de eeuwenoude doopsuikertraditie nieuw leven inblazen door ouders en familieleden zelf aan de slag te laten gaan met hun doopsuiker.
Kastaar is een baby & kids concept store in Sint-Truiden die unieke baby- en kinderspullen aanbiedt. De conceptstore komt nu met een geheel nieuw concept: een doopsuikerworkshop. Dit biedt Kastaar niet alleen omdat ze de traditie van doopsuiker in leven willen houden maar ook om van de traditie weer een gezinsactiviteit te maken. Het is een moment waarop aanstaande ouders, samen met oma’s, opa’s, peters en meters, de tijd krijgen om hun geboortetraktaties zelf af te werken in het gezellige atelier van Kastaar. Ondertussen worden ze verwend met hapjes en drankjes, wat zorgt voor een fijne, ontspannen sfeer en een onvergetelijke middag in aanloop naar de komst van hun baby.
We merkten dat mensen graag zelf creatief aan de slag gaan, maar vaak niet weten hoe ze eraan moeten beginnen. Met deze workshop begeleiden we hen op een laagdrempelige manier en maken we er een mooie herinnering van voor de hele familie. et deed ons denken aan de kant-en-klare pannenkoekenmixen van vroeger. Op een bepaald moment heeft men dit recept aangepast zodat mensen zelf nog melk moesten toevoegen. Dit gaf hen meer het gevoel dat ze het beslag écht zelf hadden gemaakt. Zo is het ook met onze Doopsuikerworkshop – mensen willen graag bijdragen aan iets persoonlijks voor hun kindje en daar bieden wij een speels, begeleid kader voor.
Laura & Katrien , Kastaar
Met de Doopsuikerworkshop speelt Kastaar in op een groeiende behoefte in babyland. Aanstaande ouders willen volgens de founders van de concept store namelijk steeds meer persoonlijke betrokkenheid bij het vieren van een geboorte. Dat getuigt ook Aline Ghys die in het voorjaar van 2025 een zoontje mag verwelkomen:
Ik vond het ontzettend leuk om samen met mijn familie de doopsuiker zelf af te werken. Het maakte alles zoveel persoonlijker. En met de hulp van Laura en Katrien weet je precies wat je moet doen om tot een mooi resultaat te komen en tegelijk heb je een heerlijke middag.
Aline Ghys
Nog steeds andere mogelijkheden
Voor wie niet de tijd of zin heeft om zelf aan de slag te gaan, biedt Kastaar nog steeds kant-en klare doopsuiker aan.
Wil je meer weten over het aanbod van Kastaar? Klik dan zeker op deze link.