Keizerlijke Commanderie kiest de meest fruitige foto’s

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruiteniers en hun Gastronomie, organiseerde al voor de vijfde keer een fotowedstrijd. Zij kozen dit weekend hun winnaars.

Het was al de vijfde keer dat de Commanderie de wedstrijd organiseerden. Het thema van de foto’s was ‘Fruitige Beelden.’ Het doel van de wedstrijd is zo laagdrempelig mogelijk te zijn. Je hoeft namelijk geen professionele apparatuur te hebben om een tof beeld te schieten.
Het was burgemeester Veerle Heeren die de prijzen bekendmaakte en uitreikte. Fotografie is een diverse kunstvorm, daarom klasseerde de beroepsjury de foto’s in vier categorieën: studio-opnames en buitenopnames, telkens met twee onderverdelingen, fototechnisch en promotioneel. Bovendien mochten de bezoekers aan de tentoonstelling hun favoriet aanduiden voor de publieksprijs.

Burgemeester Heeren was enthousiast over de wedstrijd en de deelnemers. de foto’s zijn van een sterke kwaliteit en kunnen ook gebruikt worden in stadspublicaties.
De publieksprijs ging naar Katty Vandormael uit Brustem.

Kathy Vandormael won de publieksprijs met haar werk “Kersenpracht in al zijn eenvoud.”

Evelien dekens won de prijs voor beste buitenopname samen met Patricia Verburg. Mieke Engelbosch en Veerle Houbrechts wonnen de prijs voor de beste binnenopname. Bekijk hieronder de werken.

Wil je meer weten over de Keizerlijke Commanderie, hun fotowedstrijd en hun andere acticiteiten? neem dan zeker een kijkje op hun website.

Proficiat aan alle deelnemers voor het leveren van de prachtige beelden van onze fruitige streekproducten.

Instagram