Keizerlijke Commanderie zet traditie verder op top editie Fruitmarkt

Afgelopen zondag organiseerde de toeristische dienst van Sint-Truiden weer een top editie van de Fruitmarkt. Tijdens de markt konden bezoekers ook een kijkje nemen bij de Keizerlijke Commanderie. Zij organiseren jaarlijks wedstrijden voor fruitbereidingen. Op deze manier houden ze Haspengouwse fruittradities in eren.

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers organiseren jaarlijks verschillende wedstrijden om de lokale fruittradities springlevend te houden. Zo houden ze ook de wedstrijd voor de beste en mooiste fruittob. Een fruittob is een soort weckpot waarbij doorheen het brede fruitseizoen een laag fruit wordt opgelegd in jenever. Uiteindelijk krijg je een zoete, fruitige likeur.

De winnaars waren dit jaar Fabienne Millet, voor de mooiste fruittob en Monique Moria, zij won de prijs voor de beste fruittob.

Streekproducten en veel meer

Op de fruitmarkt konden bezoekers kennis maken met streekproducten en zelfs de verschillende soorten appels en peren uit onze streek.
Het was een topeditie met gezellige zitplaatsen, muziek en vooral veel lokaal lekkers.

Klik op het bericht hieronder om onze sfeervideo te zien.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!