Kerk in Engelmanshoven zorgt voor discussie.

In Engelmanshoven zal binnenkort het kerkgebouw, de pastorij en de feestzaal in de markt worden gezet. Een doorn in het oog van de Truiense oppositiepartij Vooruit. Zij menen dat de verkoop het voortbestaan van de verenigingen daar in gedrang zal brengen.

In de kerk van Engelmanshoven worden geen erediensten meer gehouden. De kerk verkeert in erg slechte staat waardoor het bisdom van de kerk en ook van de daarbij horende gebouwen (pastorij en feestzaal) afwilt. Het Truiense stadsbestuur wil heel de eigendom in de markt zetten om te kijken of er interesse is. De bedoeling is dat de site een herbestemming krijgt. Door de slechte staat van de kerk, wil het bisdom deze kerk graag afbreken. Het Truiense stadsbestuur wil dit voorkomen om het stuk erfgoed en historisch landschap te bewaren, aldus schepen Jo François.
De schepen meldt dat de verkoop kadert in een groter plan rond de pastorijen van niet alleen Engelmanshoven.

Centrum van verenigingsleven

Volgens Filip Moers van oppositiepartij Vooruit zal de verkoop van de pastorij en de daarbij horende feestzaal het verenigingsleven in Engelmanshoven verstoren. De pastorij wordt door de verenigingen gebruikt om oa drank en materiaal te stockeren.
Volgens Moers waren de verenigingen niet op de hoogte van de plannen van de verkoop. Samen met enkele vertegenwoordigers van de verenigingen hing hij zwarte vlaggen aan de feestzaal. Ze hopen op deze manier aandacht te trekken voor de pastorij en feestzaal om de verkoop tegen te gaan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!