Kerst- of paasvakantie? Sint-Truiden werd wakker onder de sneeuw

Vorige week was het nog schouders ophalen toen we lazen dat het deze week zou sneeuwen. Een vrij ongelofelijk verhaal als je uit dagen met 23 graden komt. Vandaag werden we echter wakker onder een laag sneeuw en ze blijft goed vallen.

Gisteren was een staaltje van typisch Belgisch weer. Sneeuw, zon, regen en hagel loste elkaar om het half uur af om dan ‘s avonds over te gaan in een kleine sneeuwstorm die bleef liggen.
Omdat vandaag de temperaturen oplopen tot zo’n 4 graden blijft de sneeuw niet op de straten liggen maar het kan toch gevaarlijk glad worden.
Volgens de weersvoorspellingen zal het vandaag en ook morgen heel de dag sneeuwen. ‘s Nachts wordt het -1Β°. Het is dus oppassen voor wie op de weg moet.

Fruittelers even met handen in het haar

Piet Porreye reageerde gisteren voor Radio 2 Limburg dat fruittelers al al hun voorbereidingen hadden getroffen omdat er ook dit weekend al nachtvorst was voorspeld.
Vuurpotten, overdekking, kortgemaaid gras en beregeningen, allemaal zijn ze gebruikt om de ontluikende bloesems te beschermen van de koude. Maar daar komt nu de sneeuw dus ook bij.

Je kan het volledige interview van Piet Porreye hier bekijken.