Kerstkraampjes, de Warmste Tafel en schaatsbaan in de Minderbroederskerk, Sint-Truiden gaat voor de ultieme kerstsfeer

Een nieuwe primeur qua citymarketing en toerisme in onze Trudostad. Deze kerst zullen bezoekers kunnen schaatsen in de Minderbroederskerk. Het is een van de vele acties die Shop & the City onderneemt om de nostalgische kerstsfeer weer naar onze stad te brengen.

De Minderbroederskerk was deze zomer het toneel van een unieke escaperoom die bijna 1000 bezoekers trok uit binnen- en buitenland. Shop & the City speelt nu in op de unieke locatie en zal er deze kerstperiode hun ecologische schaatsbaan in onderbrengen. De schaatsbaan stond de afgelopen jaren op de Truiense Groenmarkt. Geen schaatsbaan daar deze keer maar wel een doolhof van kerstbomen. Ook heeft Shop & the City goed geluisterd naar de vragen van de Truienaren. Zo komen er weer kerstkramen op de Grote Markt zoals vroeger, en zal je weer insta-perfect kerstselfies kunnen nemen in de verlichte kerstdecoratie, zoals de grote beer en kerstbal die vorig jaar veel positieve reacties uitlokten.

“Elk jaar trachten we de binnenstad zoveel mogelijk te voorzien van alle mogelijke kerstdecoratie. Winkelen en gezellig samenzijn werkt altijd beter in een maximale kerstsfeer. We merkten op dat de handelaars en bezoekers de aanwezigheid van meer groen en kerstdennen in de winkelstraten wel wisten te appreciëren. We willen hier dan ook meer mee doen. Zo kwamen we met het idee om op de Groenmarkt een groot,
ongezien kerstbomendoolhof te organiseren tijdens de kerstvakantie. Zowel voor jong als oud is dit
dé kerstactiviteit die je niet snel zal vergeten in Sint-Truiden!”

Philip Bronckaerts, voorzitter Shop & the City


“Kerst is een warme maand waarin we aan iedereen moeten denken. De prachtige Groenmarkt zal omgetoverd worden tot een kerstbomen doolhof waar jong en oud plezier kan beleven, de Grote Markt krijgt eindelijk op vraag van velen opnieuw kerstkraampjes en magnifieke beren zullen onze stad oplichten. Ook cultuur komt onder de aandacht, zo zal er in samenwerking met museum ‘De Mindere’ een tentoonstelling plaatsvinden gedurende de kerstperiode in de kerk. Naast de kerstboom op de Grote Markt, zal ook onze duurzame kerstboom weer te bewonderen zijn als bar. We kijken er alvast naar uit.”

Hilde Vautmans, schepen Citymarketing

Terugkeer ‘De Warmste Tafel’

De Warmste Tafel was jaren een gevestigde waarde in de Truiense kerstperiode. Horeca en stad werkten voor het concept samen om geld in te zamelen voor het goede doel. Het huis waarin de tafel zich bevond werd bovendien geregeld gebruikt als gezellige kerstbar en plek voor evenementen.

“Als Horeca Sint-Truiden zijn we uiteraard blij dat we met de collega’s samen het geweldige concept
van ‘De Warmste Tafel’ weer kunnen uitdragen, gezellige avonden met de ‘kastrol’ op tafel waarmee
we goede doelen steunen. Dit concept heeft al enkele jaren bewezen dat het echt wel een
meerwaarde is in onze stad. We zijn dan ook blij dat dit terugkeert en we gaan er dan ook alles aan
doen om er ook dit jaar een geweldige editie van te maken zodat we meerdere goede doelen kunnen
steunen.”

Koen Francis, voorzitter Horeca Sint-Truiden


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!