Keukenopleiding moet werkzoekenden aan een job helpen in Sint-Truiden

De horeca is op zoek naar personeel, je leest het echt overal! Om het personeelstekort in de Sint-Truidense horeca aan te pakken, organiseren CVO Cursa, CVO De Verdieping, VDAB en vormingsorganisatie Horeca Forma vanaf oktober 2022 een gratis, praktijkgerichte opleiding tot keukenmedewerker of hulpkok in Sint-Truiden.

Sinds de heropstart van de horeca na corona worstelt de sector met personeelstekort. Veel horecapersoneel moest tijdens de lockdown namelijk noodgedwongen op zoek naar een andere job. Ze zijn niet allemaal teruggekeerd naar de horeca toen deze weer open ging. Om nieuwe mensen aan te trekken worden door de overheid verschillende initiatieven genomen. VDAB heeft zo al actief ondernomen om het horecaberoep voor te stellen aan mensen. Nu organiseren CVO Cursa, CVO De Verdieping, VDAB, Horeca Sint-Truiden en vormingsorganisatie Horeca Forma vanaf oktober 2022 in Sint-Truiden een gratis opleiding tot keukenmedewerker of hulpkok.

“Ik zet graag mijn schouders onder dit opleidingsproject, omdat onze sector dringend versterking nodig heeft. We leren met plezier de kneepjes van het vak aan, aan gemotiveerde mensen met weinig tot geen ervaring, zodat zij nadien in onze mooie sector aan de slag kunnen.”

Koen Francis, voorzitter Horeca Sint-Truiden


Wie interesse heeft in de opleiding kan zich inschrijven via de onderstaande link.

https://vlaanderen.horecaforma.be/werkzoekendenopleidingen/keukenmedewerker-sinttruiden

Of contacteer Sofie Luyckx via 0496 94 57 21 of sofie.luyckx@horecaformavlaanderen.be

Instagram