Kunst in etalages én een expo

Vitrine Tour is terug! Zeven kunstenaars laten hun creativiteit los in de stad. Lege etalages veranderen in exporuimtes, gevuld met uiteenlopende kunstwerken van raamtekeningen tot beeldhouwwerken.
De nieuwe Vitrine Tour belooft een pareltje te worden!

Vitrine Tour neemt de bezoeker mee op kunstontdekking doorheen het centrum van stad Sint-Truiden. De kunstwerken vullen met hun creativiteit lege etalages op. Op deze manier krijgen ze niet alleen de kans om hun kunst tentoon te stellen op een zeer zichtbare plaats maar vullen ze voor even ook de leegstaande panden van onze stad op.

Nieuw deze editie is een tentoonstelling in de kunstgalerij van CC de Bogaard.

Vol verrassingen

Curatoren Steven Vandervelpen en Etienne Jammaers leerden elkaar kennen op de Academie Haspengouw Beeld. Beide kunstenaars hebben al heel wat expo’s en projecten achter de kiezen. In 2021 vonden ze een nieuwe uitdaging en lanceerden ze de Vitrine Tour.

“We zijn ongelofelijk fier op het resultaat. Elke etalage brengt een ander verhaal. De creaties zijn dan ook elk op een totaal andere manier tot stand gekomen. Kunstenaar Herman Vonckx maakt onder het motto ‘niets is afval’ interessante vormen uit gipsplaten, Yvette Adriaens schildert vanuit een grote fascinatie voor de natuur en studente Femke Nijs maakte een installatie waarbij ze zowel de ruimte als de etalage zelf betrekt. Het zijn slechts enkele voorbeelden van lokale kunstenaars die vol enthousiasme meewerkten aan de Vitrine Tour.”

curatoren Etienne Jammaers en Steven Vandervelpen.

“Het is altijd fijn om inspirerende kunst in het straatbeeld te zien. Als lokaal bestuur vinden we het belangrijk dat we kunst op een toegankelijke manier bij veel mensen brengen. Sint-Truiden zit bovendien boordevol talent. Boeiende initiatieven zoals deze Vitrine Tour zijn voor hen een mooie kans om zich te tonen.”

Stijn Vanoirbeek, schepen cultuur

Praktisch

Vitrine Tour loopt van 04/12/2022 tot 31/01/2023 en toont de werken van Johan Bruninx, Femke Nijs, Herman Vonckx, Yvette Adriaens, Etienne Jammaers, Véronique Alberghs en Steven Vandervelpen.

In de kunstgalerij van Cultuurcentrum de Bogaard kan je de expo van Vitrine Tour bezoeken:

  1. maandag tot vrijdag: 12.00 – 18.00 uur
  2. zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
  3. zon- en feestdagen gesloten

Gratis toegang

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!