Ladies’ Circle 52 Sint-Truiden schenkt zetelbedden aan Sint-Trudo Ziekenhuis

Ladies’ Circle Sint-Truiden schenkt zetelbedden aan het Sint-Trudo Ziekenhuis. De cosleepers zorgen ervoor dat oncologische patiënten geborgenheid kunnen ervaren tijdens hun behandeling doordat hun partner of een familielid bij hen kan blijven slapen. Deze Ladies’ Circle 52 doet de schenking aan Sint-Trudo naar aanleiding van het overlijden van één van hun leden, Daisy Blavier.


Op 11 augustus 2021 moest de service club bestaande uit Truiense dames afscheid nemen van een van hun stichtende leden, Daisy Blavier. Ze was bekend als de zaakvoerster van Ciao Bambino, en voerde een strijd tegen een erg agressieve kanker. Haar man Rodrique en zoon Adriaan verzamelden donaties naar aanleiding van haar begrafenis en stortten deze door naar de Ladies’ Circle 52. Zij hielpen mee om dit geld bij een goed doel te krijgen en dat werd de palliatieve oncologische zorg in Sint-Trudo Ziekenhuis.

De Ladies’ Circle organiseert regelmatig fundraisers om lokale goede doelen te steunen. Zo organiseren zij jaarlijks Betty Spaghetti for Charity waar de opbrengst naar OnderOns vzw gaat.

Warmte en liefde

De Ladies geloven in het belang van warmte en liefde zeker bij patiënten die palliatieve zorgen krijgen. Daarom sprak het idee van een cosleeper hen enorm aan. Het is een manier voor oncologische patiënten om ook in de dagen van strijd dicht bij hun dierbaren te blijven.

“We zijn heel blij dat we een mooie bijdrage kunnen doen voor de palliatieve patiënten op de afdeling oncologie van Sint-Trudo. Het idee van een cosleeper waarbij men kan blijven slapen op zo een manier dat partners ook in het ziekenhuis dicht bij elkaar kunnen liggen, vonden we bijzonder mooi. Het feit dat we zelfs twee zetelbedden ineens kunnen schenken, verheugd ons nog meer. We hopen dan ook van ganser harte dat deze donatie wat warmte en liefde kan brengen aan koppels die zo een moeilijke periode moeten doormaken.”

Leden Ladies’ Circle 52


Die liefde wordt zelfs benoemd op een plaatje dat de zetelbedden siert. “Amour sans fin”,
staat erop te lezen. Een quote die Daisy en Rodrique nauw aan het hart lag, aldus An Backaert, voor zitter Ladies’ Circle 52.

“Dit is de quote die Daisy en Rodrique hun huwelijksgeloften in juli 2021 ondersteepte, de quote die haar en haar gezin sterk hield en de eindeloze liefde binnen het gezin uitdrukte. We vinden het een bijzonder mooie nagedachtenis aan onze vriendin Daisy.”

An Backaert, voorzitter Ladies’s Circle 52


Floor Ruelens, diensthoofd van de oncologische verblijfsafdeling in het Sint-Trudo Ziekenhuis zegt enorm dankbaar te zijn voor het gebaar van de lokale serviceclub. Het diensthoofd richt ook een warme dank aan de familie van Daisy Blavier.

“We zijn de Ladies’ Circle en het gezin van Daisy enorm dankbaar voor deze mooie schenking. Het project dat zij uit de grond gestampt hebben en hoe zij zich achter dit idee geschaard hebben, is fantastisch. In onze dagelijkse werking draait alles rond expertise, maar ook warme, mensgerichte zorg. Zeker in een palliatieve setting is die warmte ontzettend belangrijk. Als zorgverleners werken we hier elke dag met hart en ziel aan warme oncologische zorg. Deze schenking zal een wezenlijk verschil maken voor onze patiënten en daar zijn we dan ook heel blij om.”

Floor Ruelens, diensthoofd van de oncologische verblijfsafdeling in Sint-Trudo Ziekenhuis.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!