Ladies City Day druk bezocht door politici. Open VLD trapt lokale campagne af.

Partners

Op de Ladies City Day van 24 mei liepen niet alleen de Truiense dames in de kijker. Ook heel wat politieke kandidaten vonden hun weg naar het evenement. Het ging dan vooral over bovenlokale kandidaten die nog voor de verkiezingen van 9 juni hun rondes deden. Opvallend was dat Open VLD Sint-Truiden net vandaag uitkoos om hun campagne af te trappen. Ze zijn daarmee de eersten van onze stad die al enkele van hun nieuwe kandidaten tonen.

Op Ladies City Day liepen heel wat politieke kandidaten tussen de shoppende dames en heren om zichzelf voor te stellen. Vlak voor de verkiezingen van 9 juni is een evenement als Ladies City Day dan ook een uitgekiend moment om campagne te voeren. Dat dacht ook Open VLD Sint-Truiden, die de Ladies City Day uitkoos om hun lokale campagne op gang te trekken met veel nieuwe gezichten en Pascy Monette als kandidaat-burgemeester. De Open VLD-ploeg trekt naar de verkiezingen met maar één doel: Sint-Truiden en haar inwoners toekomstkracht geven door alle uitdagingen creatief en ondernemend aan te pakken, en samen een warme stad te maken door iedereen te laten deelnemen en te verbinden.

β€œIk ben fier dat ik voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober de lijst van de Open VLD opnieuw mag trekken in Sint-Truiden. En met een fantastische ploeg als deze, samengesteld uit nieuwe spelers en gevestigde waarden, ga ik met volle goesting de uitdaging als kandidaat-burgemeester aan. Een ploeg die bestaat uit 35 tinten blauw, met diverse achtergronden, diverse talenten en diverse expertises.”

Pascy Monette

Monette trapte samen met Hilde Vautmans zijn campagne af. Niet toevallig richtten de lokale liberalen zich op Ladies City Day op de dames in onze stad. De gemeenteraadsverkiezingen van oktober zijn namelijk de eerste lokale verkiezingen waarbij de opkomstplicht is afgeschaft. Je bent dus niet meer verplicht om te gaan stemmen. Omdat de vrouwenrechten momenteel vanuit rechtse hoek onder druk staan, wilde de partij dit thema uitlichten bij de start van hun campagne. Ze deden dit door hun JA!Huis (oftewel campagnehuis) te openen in het voormalige pand van Lingerie An op de hoek van de Truiense Stapelstraat. Open VLD nodigde operazangeres Kelly Poukens uit om voor de dames in Sint-Truiden te zingen.

Opvallende gezichten

Bij de actie waren heel wat nieuwe gezichten van de Open VLD-lijst aanwezig. Frank Mellemans, die even later weer in zijn DJ-booth kroop, was aanwezig. Ook Wouter Mignolet, die we kennen van de zaak Twenty Two Coffee, en Jarno Stippelmans, werkzaam bij STVV, vielen op in de blauwe ploeg. Dit natuurlijk ook door hun familiale banden met voormalig schepen en gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans, die jarenlang boegbeeld was van de Truiense CD&V.

Verwacht wordt dat andere Truiense partijen het voorbeeld van VLD zullen volgen de komende weken om hun lokale campagne op te starten. Al kon onze redactie tussen de shoppers door wel opvangen dat dit waarschijnlijk pas rond eind juni zal zijn.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief