LAM Gin breidt kudde uit met RAM Rum en OOI

Het is misschien geen lammetjestijd maar Ovis Spirits maakt zich klaar om hun kudde uit te breiden speciaal voor het 4-jarige bestaan van LAM Gin, de bekende lokale gin op basis van appels. Bram Deltour, mede-bedenker en founder van het merk, voltooit zijn aperitieffamilie met RAM Rum en OOI Non-Alcoholisch Aperetief.

Bram Deltour, de bezieler achter Ovis Spirits, lanceert twee nieuwe dranken om het assortiment in zijn (non)alcoholische schapenstal aan te vullen. Speciaal voor het 4-jarig jubileum van LAM Gin, verrast Ovis Spirits met twee nieuwe creaties: RAM Rum en OOI Non-Alcoholische Aperitief.

“Ons eerste ‘LAMmeke’ was 4 jaar geleden de eerste stap om mijn droom na te streven. Ovis is de verzamelnaam voor schaapachtigen in het Latijn. Je hoort het goed verzamelnaam. Samen met Pim Leurs creëerde ik LAM Gin maar het was altijd de bedoeling om naast deze gin ook de rum te lanceren.”

Bram Deltour, founder OVIS Spirits

Dat de unieke rum nu pas wordt gelanceerd is niet verbazend. Deltour combineert zoals vele jonge ondernemers zijn bedrijf met een fulltime job. De vertraging van 4 jaar heeft er echter wel voor gezorgd dat Deltour met een derde schaap uit de stal kan komen. Samen met RAM Rum wordt ook OOI gelanceerd, een non-alcoholisch aperitief.

© OVIS Spirits

Haspengouw en humor als rode draad doorheen Ovis Spirits

LAM Gin raakte als Haspengouwse drank bekend om zijn fruitige basis van Jonagold appels. Het opvallende label waar een dronken lammetje op te zien is, is een samenvatting voor
wat Ovis Spirits als merk naar vore wil brengen: Kwaliteit en unieke smaken met een
humoristische knipoog.

“Het label van LAM Gin en de naam zijn geïnspireerd op een ludiek verhaal tijdens familiefeesten van lammetjes in de wei die dolle toeren maakten nadat ze appels hadden gegeten die al wat verrot waren. Verrotting zorgt voor alcohol in fruit. Met dat gedacht zijn Pim en ik toen aan de slag gegaan. En zo is ons etiquette ontstaan. Diezelfde humor wou ik nu doortrekken naar RAM Rum. Het houten been en het papieren hoedje moeten ervoor zorgen dat mensen een glimlach op hun gezicht krijgen wanneer ze de fles in handen krijgen. Onze communicatie houden we dan ook het liefst ludiek met een spontane uitstraling.”

Bram Deltour, founder OVIS Spirits

Terwijl op het label van LAM Gin een schattig schaap prijkt, hebben de makers nu gekozen
voor een avontuurlijke piraat met de naam RAM.

© OVIS Spirits

Rum is bij uitstek een drank die doet denken aan avontuur. Die lijn trekt Ovis Spirits door in hun RAM. Deze rum is verrijkt met de essentie van Haspengouwse vruchten zoals kersen en appels.
De laatste drank in de kudde is OOI. Een opvallende non-alcoholische aanvulling op het
assortiment van Ovis Spirits, maar zeker een bewuste keuze van Deltour. Bram Deltour is
immers actief in de evenementensector en heeft veel ervaring met het drankenaanbod op
feesten, recepties en andere events. Het gebrek aan non-alcoholische aperitieven viel hem
op.

“Wanneer je de Bob of Bobbette bent of amper tot geen alcohol drinkt, worden je keuzes vaak beperkt voor het aperitieven. Met OOI willen we een smakelijk product op de markt brengen dat de uitstraling heeft van een waardig aperitief.”

Brem Deltour, founder OVIS Spirits

OOI Non-Alcoholische Aperitief biedt een verfijnde, smaakvolle ervaring zonder de behoefte
aan alcohol. Het aperitief combineert de sensatie van appel, blauwe bessen en pompelmoes
en opent de deur naar een nieuwe wereld van non-alcoholische genoegens.
Op het etiquette zien we weer een schaap. Maar dit keer dan wel een schaap die een dame moet voorstellen. In tegenstelling tot haar lammetje en haar ram, ziet zij er heel helder van geest uit. Een knipoog naar het non-alcoholische aspect van OOI.

© OVIS Spirits

Dankbaarheid en groei

Het 4-jarig jubileum van LAM Gin en de lancering van RAM Rum en OOI zijn een direct gevolg van de steun van de zogenaamde LAMbassadors. Dit zijn de vrienden, familie, horecazaken, drankenhandels en verkooppunten die Deltour hebben gesteund tijdens zijn Ovis avontuur.

“Ik ben dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun van mijn directe omgeving. Samen
hebben we Ovis Spirits laten groeien en innoveren. Het is dankzij hen dat we na LAM Gin nu op de markt kunnen komen met twee nieuwe producten.”

Bram Deltour, founder OVIS Spirits

RAM Rum en OOI zijn binnenkort verkrijgbaar bij geselecteerde retailers. Kan je niet wachten? Dan kan je via de website van LAM Gin de smaken van RAM en OOI ontdekken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!