Landbouwfietsroute voor de week van de korte keten

Van 17-23 mei is het de week van de korte keten. Speciaal om dit in de kijker te zetten stippelde onze Toeristische dienst een landbouwfietsroute uit.

Het wijndomein van Kitsberg is een van de haltes op de fietsroute.

De route van 23,5 km leidt de fietser langs 7 korteketenboerderijen, namelijk boerderij Vlekken, Wijndomein Kitsberg, PIPO, Brouwerij Kerkom, Marie-Therese, De Keukenkoets, Regalys, Aardappelen Biets Trudo.
Al deze Truiense producenten stellen doorheen het jaar (seizoensgebonden) producten ter beschikking. Hun producten kan je doorgaans bij verschillende handelaren in Sint-Truiden kopen maar ook in de winkel van de Truiense Toeristische dienst.

Lokaal kopen heeft dan ook vele voordelen, zo zegt Schepen van Toerisme Hilde Vautmans:

“Je kent de herkomst van het voedsel en je betaalt een eerlijke prijs aan de producent voor zijn mooie werk. De landbouwfietsroute is de uitgelezen kans om het verhaal achter jouw favoriete specialiteit te leren kennen of te weten komen welke lokale lekkernijen er in Sint-Truiden geproduceerd worden”,

Hilde Vautmans, Schepen Toerisme

Je kan meer informatie over de fietsroute vinden via deze link naar de brochure. Meer informatie kan je hier vinden op de website van Toerisme Sint-Truiden.

Je kan bij de Dienst Toerisme allerlei lokaal lekkers uitproberen.

Instagram