Laptops en digicheques voor Truiense leerlingen

Stad Sint-Truiden heeft 127 laptops aangekocht om digitaal kwetsbare gezinnen te ondersteunen.

Stad Sint-Truiden heeft 127 laptops aangekocht en gaat 250 digicheques naar digitaal kwetsbare gezinnen sturen. dat maakte Schepen Hilde Vautmans bekend op haar facebook.

Vautmans is onder andere schepen van Flankerend Onderwijs in Sint-Truiden. We brachten vandaag al het nieuws dat Sint-Truiden inspanningen heeft geleverd om opleidingen aan te bieden aan leerkrachten om huiswerkbegeleiding te geven aan kinderen uit het basisonderwijs.
Nu maakt het stadsbestuur ook bekend dat ze zelf laptops heeft aangekocht om kwetsbare leerlingen te helpen in deze tijden van afstandsonderwijs.
De digicheques kunnen ingezet worden om studenten informatie gratis en coronaproof je te helpen met digitale problemen.

© Hilde Vautmans “Elk kind heeft recht op het beste onderwijs!”

“Elk kind heeft recht op het beste onderwijs! In tijden van afstandsonderwijs is digitaal het nieuwe normaal. Super tevreden om als schepen van Flankerend Onderwijs voor Stad Sint-Truiden samen met Pascy Monette en Veerle Heeren het project te realiseren waarbij 127 laptops en 250 digicheques naar kwetsbare gezinnen gaan . Met de digicheques komt een student informatica je coronaproof assisteren bij digitale problemen thuis. Zo mist niemand de digitale trein!

Schepen Flankerend Onderwijs Hilde Vautmans