Afgelopen donderdag 11 november lanceerden Jeremie Wolfs, Maxim Heeren en Remco Schoofs Lepipz, een mousserende puur Haspengouwse appelwijn.
De makers stelden hun producten voor in Fonteinhof te Borgloon. Niet toevallig want de appels die gebruikt werden voor het maken van hun producten werden gekweekt op dat domein. Je leest het goed, producten! Het team achter Lepipz komt namelijk niet alleen met een schuimwijn uit maar ook met likeur en appelsap.
VZW
Lepipz is niet alleen een merk met dranken. De drie oprichters kozen voor een vzw als ondernemingsvorm omdat ze met hun project de hoogstamboomgaarden weer letterlijk willen inplanten in het Haspengouwse landschap. Met hun opbrengsten heeft de vzw al verschillende hoogstambomen aangeplant en onderhouden ze enkele hoogstamboomweides.
De meeste fruitbomen in onze Haspengouwse streek worden klein gehouden zodat deze gemakkelijker geoogst kunnen worden. Hoogstambomen komen daardoor minder voor. Iets waar Lepipz verandering in wil brengen.
De makers zullen zich de komende jaren focussen op het promoten van hun dranken om van hen echt een gekend streekproduct te maken.
Meer weten over Lepipz? Neem dan zeker een kijkje op hun website!