Levensloop Sint-Truiden maakt frisse start met nieuwe voorzitter Kris Marguillier

Levensloop Sint-Truiden heeft een nieuwe voorzitter, Kris Marguillier. Hij werd op maandag 21 maart verkozen op een vergadering met het zetelende comité en nieuwe leden. Hij neemt de fakkel over van Stefanie Haijen (voorzitter) en Agnes Put (ondervoorzitter). Het duo dat Levensloop staande hield tijdens corona.

Levensloop Sint-Truiden zet zich al ruim 12 jaar in voor de strijd tegen kanker. Daarmee zijn ze de oudste Levensloop van ons land. Jaarlijks organiseert de groep verschillende evenementen die niet alleen geld inzamelen voor Stichting Tegen Kanker maar ook vechters ondersteunen in hun strijd tegen de ziekte. Zo bracht de organisatie tijdens de afgelopen pandemie goodiebags naar vechters in het Sint-Trudo Ziekenhuis en het AZ Vesalius in Tongeren. Op deze manier wouden ze hun steun betuigen voor de mensen die door corona en de geldende maatregelen van afstand, hun strijd tegen kanker alleen moesten voeren.
Ook organiseerde Levensloop Sint-Truiden wandel- en fietstochten en stelden ze een brievenbus op op de Grote Markt waarin mensen steunende boodschappen konden achterlaten voor vechters.

Kanker stopt niet

Deze verschillende acties voerde het Levensloop comité van Sint-Truiden uit onder leiding van Stefanie Haijen en Agnes Put. Zij zorgden er samen met sterke comitéleden voor dat de strijd tegen kanker ook tijdens corona werd voortgezet. Kanker stopt immers nooit en bleef ook tijdens corona vele levens raken. Als tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land (naast hart- en vaatziekten) is de strijd tegen de ziekte en het ondersteunen van zij die erdoor worden geraakt meer dan ooit nodig.
Het goede werk van het team rond Stefanie en Agnes wordt nu voortgezet onder een nieuwe voorzitter, Kris Marguillier.

Levensloop 2.0

Levensloop is van origine een wandel-/loopevenement waarbij teams zich kunnen inschrijven om 24 uur lang te wandelen of te lopen. Dit evenement ging al op verschillende plaatsen door zoals ‘t Speelhof, Saffraanberg en het Truiense stadspark.
Door corona kon Levensloop in zijn traditionele vorm echter niet plaatsvinden. Daarom koos het team van Stefanie en Agnes vorig jaar voor ‘Levensloop in het Klein,’. Op dit evenement moesten deelnemers niet de volle 24 uur wandelen of lopen. Teams en individuen konden samen parcours van verschillende afstanden gaan ontdekken. Ook was het klein stadspark voorzien van verschillende tenten met animatie, eten en drinken. Het Levensloop comité zorgde voor entertainment met muziek maar ook voor sereniteit. Zo kon je op het terrein een tent terugvinden die hoopvol was ingericht ter nagedachtenis van overleden vechters.

De nieuwe voorzitter Kris Marguillier wil dit sterke werk van het Levensloop comité voortzetten door het evenement van 24 uur los te laten en zich te focussen op sterke initiatieven en evenementen zoals het comité deed tijdens de corona jaren.
Momenteel maakt de organisatie een doorstart met verschillende leden van het oude comité alsook nieuwe leden. Het doel is om samen na te denken over de toekomstige activiteiten van Levensloop.


Oproep!

Lijkt de strijd tegen kanker jou ook wat? Wil jij je steentje bijdragen aan Levensloop, als vrijwilliger of als comitélid? Neem dan zeker contact op met esther.levensloop@outlook.be

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!