Limburgse Derby weer bestookt met incidenten. STVV reageert

Partners

De Limburgse derby werd ook dit jaar weer opgeschrikt door wangedrag van de fans. STVV had nog maar net zijn herbruikbare en biologisch afbreekbare bekers aangekondigd, en ze waren al gebruikt om op het veld te gooien. Genk fans reageerden door vuurpijlen te gooien op het veld.

STVV – Genk had alles wat een derby moet hebben: gezelligheid voor de match, een kolkende sfeer tijdens de match en twee ploegen die op het scherpst van de snee streden om de punten. Jammer genoeg werd deze heerlijke voetbalnamiddag ook ontsierd door enkele supportersincidenten. Zo wierpen Genkse fans meerdere vuurpijlen op het veld.

“Het veld is op tientallen plekken verschroeid, panelen en stoeltjes vernield. Ons onderhoudsteam inventariseert vandaag de schade. Vervolgens zullen we een offerte opvragen voor het herstel van het terrein en dit overmaken aan de bezoekende ploeg. Omdat het kunstgras in lange stroken vervangen wordt, is het te kort dag om de beschadigde stroken te herstellen tegen donderdag. Desalniettemin komt de wedstrijd tegen AA Gent niet in het gedrang.

Anne Swers


STVV neemt voortouw

Aan de overzijde, in het Truiense sfeervak, werden er tijdens de wedstrijd bekertjes op het veld geworpen. Thans had STVV net zijn nieuwe herbruikbare bekers aangekondigd en werden supporters op het hart gedrukt dat deze in gele vuilnisbakken moesten worden gedeponeerd na gebruik.
De club stelt dat er een groot verschil is tussen met bekers gooien en met vuurpeilen werpen. Maar ze willen wel hun verantwoordelijkheid opnemen voor het incident

“Elke club moet voor zijn eigen deur vegen. Voor ons hoort dit soort gedrag simpelweg niet thuis op Stayen. Bovendien zijn er al eerder wedstrijden stilgelegd voor het gooien van bekers. Op deze manier benadeel je dus jouw eigen ploeg. We willen niet dat dit in de toekomst nog voorvalt. Daarom zullen we – samen met de ordediensten – de bekergooiers identificeren en een stadionverbod opleggen. Drink jouw pintje in de toekomst gewoon leeg in plaats van het op het veld te gooien.”

David Meekers, voorzitter STVV

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief