Limburgse Derby weer bestookt met incidenten. STVV reageert

De Limburgse derby werd ook dit jaar weer opgeschrikt door wangedrag van de fans. STVV had nog maar net zijn herbruikbare en biologisch afbreekbare bekers aangekondigd, en ze waren al gebruikt om op het veld te gooien. Genk fans reageerden door vuurpijlen te gooien op het veld.

STVV – Genk had alles wat een derby moet hebben: gezelligheid voor de match, een kolkende sfeer tijdens de match en twee ploegen die op het scherpst van de snee streden om de punten. Jammer genoeg werd deze heerlijke voetbalnamiddag ook ontsierd door enkele supportersincidenten. Zo wierpen Genkse fans meerdere vuurpijlen op het veld.

“Het veld is op tientallen plekken verschroeid, panelen en stoeltjes vernield. Ons onderhoudsteam inventariseert vandaag de schade. Vervolgens zullen we een offerte opvragen voor het herstel van het terrein en dit overmaken aan de bezoekende ploeg. Omdat het kunstgras in lange stroken vervangen wordt, is het te kort dag om de beschadigde stroken te herstellen tegen donderdag. Desalniettemin komt de wedstrijd tegen AA Gent niet in het gedrang.

Anne Swers


STVV neemt voortouw

Aan de overzijde, in het Truiense sfeervak, werden er tijdens de wedstrijd bekertjes op het veld geworpen. Thans had STVV net zijn nieuwe herbruikbare bekers aangekondigd en werden supporters op het hart gedrukt dat deze in gele vuilnisbakken moesten worden gedeponeerd na gebruik.
De club stelt dat er een groot verschil is tussen met bekers gooien en met vuurpeilen werpen. Maar ze willen wel hun verantwoordelijkheid opnemen voor het incident

“Elke club moet voor zijn eigen deur vegen. Voor ons hoort dit soort gedrag simpelweg niet thuis op Stayen. Bovendien zijn er al eerder wedstrijden stilgelegd voor het gooien van bekers. Op deze manier benadeel je dus jouw eigen ploeg. We willen niet dat dit in de toekomst nog voorvalt. Daarom zullen we – samen met de ordediensten – de bekergooiers identificeren en een stadionverbod opleggen. Drink jouw pintje in de toekomst gewoon leeg in plaats van het op het veld te gooien.”

David Meekers, voorzitter STVV

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!