Limburgse drone simulator bereikt NASA

De Limburgse game developer LuGus Studios heeft een dronesimulator ontwikkeld die, na een succesvolle test met ESA-astronaut Roberto Vittori, gebruikt zal worden door NASA in hun gesimuleerde Marsmissies. Het nieuws krijgt een Truiense twist een van de programmeurs is namelijk nieuwe Truienaar Jan Discart.

Discart woont nu een dik jaar in Sint-Truiden. Hij is afkomstig uit het Antwerpse en werkt al ruim 6 jaar voor LuGus studios. Hij ging er direct na zijn studies aan de slag als programmeur aan het topproject Liftoff.
Liftoff is een drone simulator die spelers een realistische ervaring geeft van het vliegen met een drone. De simulator is ontstaan in 2015 en werd door het team van LuGus Studios al verschillende keren heruitgevonden. Liftoff kon zich op deze manier ontpoppen tot een van de populairste drone games en is bekend bij verschillende drone hobbyisten en piloten.

Hieronder video van astronaut Roberto Vittori die de Mars drone simulator test.

Bekent tot bij NASA

Samen met het Amerikaanse dronebedrijf Skypersonic ontwikkelde de studio een unieke Mars Drone Simulator, die ruimtevaartorganisatie NASA gaat inzetten als trainingstool bij “Mars Analog missions”. Dit zijn oefenmissies die op aarde plaatsvinden, maar onder gelijkaardige omstandigheden als op Mars. De simulator maakt gebruik van dezelfde realistische simulatietechnologie waarvoor Liftoff zo geliefd is bij dronepiloten.

De kennis die het bedrijf opdoet bij het ontwikkelen van de nieuwe simulatietool, zal overigens meteen van pas komen. Op de gamebeurs Gamescom kondigde LuGus Studios onlangs Liftoff: Offworld aan, de nieuwste telg in de simulatiereeks, waarin de speler het zonnestelsel virtueel kan verkennen met drones, net zoals NASA dat vandaag al doet met de Ingenuity-drone op Mars.

Wil je meer weten over het project? Klik dan op het facebookbericht hierboven voor meer informatie.