Loketten station van Sint-Truiden dicht in het weekend

Partners

Vanaf 1 maart zal je tijdens het weekend alleen nog maar in Hasselt terecht kunnen als je aan het loket een treinticket wilt kopen. De NMBS past namelijk de openingsuren van haar loketten aan. De loketten in het Truiense station zullen dus sluiten in het weekend.

In Sint-Truiden zullen vanaf 1 maart de loketten van de treinstations in het weekend dicht blijven. Dat meldt NMBS. Normaal kon je op zaterdag in Sint-Truiden tussen 7 u en 14.15 u nog terecht bij het loket. Nu zullen reizigers zich moeten richten tot de ticketautomaten. In HBVL zegt de NMBS dat er geen loketten in Limburg zullen verdwijnen maar de openingsuren worden aangepast omdat steeds meer mensen hun weg naar de digitale verkoop vinden. Dit kan voor NMBS niet alleen via de ticketautomaten in de stations maar ook via de website en de app.
De laatste jaren is thans vanuit verschillende politieke hoeken en reisorganisaties geprotesteerd tegen de dalende dienstverlening in de Limburgse treinstations. Met gemiddeld zo’n 1465 reizigers op een werkdag is Sint-Truiden thans het tweede drukste station naast Hasselt in onze provincie. Hasselt steekt er met zijn 7396 reizigers uiteraard bovenuit. vanuit de Limburgse hoofdstad heb je immers een groter aanbod qua trajecten en hoeveelheid treinen.

NMBS benadrukt dat de wachtzalen in alle bemande stations van Limburg toegankelijk blijven. Ook tijdens het weekend. Ook de assistentie voor personen die hulp nodig hebben om de trein op te stappen blijft aanwezig.
Het bedrijf gaat via deze subtiele wijze in tegen de geruchten dat op termijn vrijwel alle stations in Limburg onbemand zullen worden, behalve Hasselt.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief