Maand van de Markt was een succes in Sint-Truiden

Partners

De provinciale Maand van de Markt- actie was een groot succes in Sint-Truiden. Een maand lang konden shoppers op de Haspengouw Markt in de prijzen vallen. Middenstandsorganisatie Shop & the City ondersteunde de actie door te zorgen voor extra beleving op de wekelijkse markt.

Elke zaterdag in april werd er massaal gescand met de Shop & The City kaart om zo mee te dingen naar de te winnen elektrische fietsen of de OFYR-bbq. Jan en Luc van Het Veilinghuis verwende de Haspengouw Markt bezoekers zelfs live met het bakken van hapjes op de OFYR met ingrediënten van de lokale marktkramers zelf. Het was een maand april voor activiteit op de Haspengouw Markt.
Middenstandsorganisatie Shop & the City zorgde dan ook voor heel wat extra beleving. Zo kwam de Bòddelkèèr langs en kwam er ook eens een fanfare langs.

‘Maand van de Markt’ was een initiatief van provincie Limburg in samenwerking met de Vlaamse Overheid en lokale besturen. Via de actie wouden de verschillende overheden de marktkramers een extra duwtje in de rug geven na de zware coronajaren.

“April was echt een topmaand op onze Haspengouw Markt! We hebben ook geluk gehad met het mooie weer. Van planten tot retail en de meest hippe gadgets, de bezoekers van de Haspengouw Markt zijn steeds tevreden met het aanbod. Ze sluiten ook traditioneel hun bezoekje af met een lekkere koffie of een glaasje cava bij onze omliggende horeca. Blij dat we, samen met de Beroepsvereniging van de Marktkramers en Shop & The City deze maand voor extra beleving hebben kunnen zorgen! Onze marktkramers staan er élke zaterdag, maar deze maand stonden ze er met extra veel goesting en drive om de Haspengouw Markt verder op de kaart te zetten!”

Hilde Vautmans, schepen van Markten

“Naast de te winnen superprijzen, hebben onze lokale marktkramers zelf wekelijks voor meer dan 70 te winnen prijzen gezorgd. We zijn dan ook dankbaar dat we zulk een samenhang creëren tussen de verscheidene marktkramers en dat ieder zijn steentje bijdraagt aan het succes van deze wekelijkse Haspengouw Markt!”, concludeert Voorzitter van de Beroepsvereniging van de Marktkramers, Nico Noppen.


Metejoor helemaal klaar voor Ladies City Day

Op 20 mei is het de hoogdag voor Ladies in onze stad. Deze editie van Ladies City Day belooft een topper te worden. Hoofdact Metejoor is er al zeker klaar voor en maakte een leuke video.

Al meer dan 2000 mensen schreven zich in voor een goodiebag op de Ladies City day. Wil je zeker zijn van je goodiebag? of wil je gewoon Metejoor van kortbij zien? Klik dan op het onderstaande bericht. Wie weet win je een van de leuke prijzen.

Lees ook

Een stad eert zijn voetbalheld. Simon Mignolet gehuldigd als ereburger voor...

Op 22 juni, vlak voor de overwinningsmatch van de Rode Duivels, werd een andere voormalige Rode Duivel in de eretribune gehesen. Simon Mignolet, laureaat...
STVV-voetbal-sint truiden- sintruin begot- binkie-mascotte

Nieuwe Binkie toont zijn ‘summer body’

Stayen zonder Binkie is als een café zonder bier. De enthousiaste mascotte is gekend in Sint-Truiden en ver daarbuiten. De uitbundige veerbewegingen en wormimitaties...
het verval-tom herck- sint truiden - kunstwerk-sintruin begot- lokaal nieuws

Kunstwerk ‘Het Verval’ terug hersteld

Het reusachtige kaartenhuis van Tom Herck dat in maart 2024 werd beschadigd door vandalen wordt weldra terug hersteld. De dader werd intussen gevat en...

Instagram

🌸 𝗭𝗼𝗺𝗲𝗿𝗯𝗿𝗮𝗱𝗲𝗿𝗶𝗲 𝗦𝗶𝗻𝘁-𝗧𝗿𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻 🌸

Dit weekend was het hemels shoppen in Sint-Truiden. Zo’n 41.000 mensen zakten af naar de Truiense binnenstad
De Groenmarkt was gisteren even een kinderparadijs! 😍

Met het goeie weer kwam de fontein op de Groenmarkt weer helemaal tot
Proficiat Simon! ⚽️

Gisteren wonnen de Rode Duivels niet alleen tegen Roemenië maar werd ook Simon Mignolet gehuldigd als ereburger van
Zo’n 5000 supporters keken vandaag naar de winst van de Rode Duivels op de Grote Markt van Sint-Truiden! 🖤💛❤️

Voor de
Binkie DE voetbalmascotte van Limburg, zit in de nieuwe pluimen. 🐣

Enkele vrouwelijke supporters wezen Binkie erop dat hij dringend nood
Op 29 juni komt er een nieuwe zomerbar bij in Sint-Truiden! 😍

Maison Folie zal de nood aan een horeca-aangelegenheid aan
Raad van State vernietigt beslissing over overheidsopdracht uit 2021. 🗃

De Raad van State heeft een beslissing van Stad Sint-Truiden over
Aanstelling nieuwe financieel directeur geeft ontnuchterend beeld van de financiële toekomst van onze stad.💸

Paul Vanstraelen werd op de gemeenteraad van
VDAB Sint-Truiden is verhuisd naar Stayen. ✨

De Truiense vestiging van VDAB hoopt met deze verhuis weer vlotter bereikbaar te zijn

Advertentie

Nieuwsbrief