Maand van de Markt was een succes in Sint-Truiden

De provinciale Maand van de Markt- actie was een groot succes in Sint-Truiden. Een maand lang konden shoppers op de Haspengouw Markt in de prijzen vallen. Middenstandsorganisatie Shop & the City ondersteunde de actie door te zorgen voor extra beleving op de wekelijkse markt.

Elke zaterdag in april werd er massaal gescand met de Shop & The City kaart om zo mee te dingen naar de te winnen elektrische fietsen of de OFYR-bbq. Jan en Luc van Het Veilinghuis verwende de Haspengouw Markt bezoekers zelfs live met het bakken van hapjes op de OFYR met ingrediënten van de lokale marktkramers zelf. Het was een maand april voor activiteit op de Haspengouw Markt.
Middenstandsorganisatie Shop & the City zorgde dan ook voor heel wat extra beleving. Zo kwam de Bòddelkèèr langs en kwam er ook eens een fanfare langs.

‘Maand van de Markt’ was een initiatief van provincie Limburg in samenwerking met de Vlaamse Overheid en lokale besturen. Via de actie wouden de verschillende overheden de marktkramers een extra duwtje in de rug geven na de zware coronajaren.

“April was echt een topmaand op onze Haspengouw Markt! We hebben ook geluk gehad met het mooie weer. Van planten tot retail en de meest hippe gadgets, de bezoekers van de Haspengouw Markt zijn steeds tevreden met het aanbod. Ze sluiten ook traditioneel hun bezoekje af met een lekkere koffie of een glaasje cava bij onze omliggende horeca. Blij dat we, samen met de Beroepsvereniging van de Marktkramers en Shop & The City deze maand voor extra beleving hebben kunnen zorgen! Onze marktkramers staan er élke zaterdag, maar deze maand stonden ze er met extra veel goesting en drive om de Haspengouw Markt verder op de kaart te zetten!”

Hilde Vautmans, schepen van Markten

“Naast de te winnen superprijzen, hebben onze lokale marktkramers zelf wekelijks voor meer dan 70 te winnen prijzen gezorgd. We zijn dan ook dankbaar dat we zulk een samenhang creëren tussen de verscheidene marktkramers en dat ieder zijn steentje bijdraagt aan het succes van deze wekelijkse Haspengouw Markt!”, concludeert Voorzitter van de Beroepsvereniging van de Marktkramers, Nico Noppen.


Metejoor helemaal klaar voor Ladies City Day

Op 20 mei is het de hoogdag voor Ladies in onze stad. Deze editie van Ladies City Day belooft een topper te worden. Hoofdact Metejoor is er al zeker klaar voor en maakte een leuke video.

Al meer dan 2000 mensen schreven zich in voor een goodiebag op de Ladies City day. Wil je zeker zijn van je goodiebag? of wil je gewoon Metejoor van kortbij zien? Klik dan op het onderstaande bericht. Wie weet win je een van de leuke prijzen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!