Meer dan 200 Truienaren beleven Verrassend Positief weekend

Afgelopen zaterdag, 9 september, konden Truienaren onze binnenstad op een unieke en positieve manier ontdekken. Verrassend Positief, de organisatie die we kennen van de succesvolle zomerbar Vrijstaat A, organiseerde twee unieke acties om sfeer te brengen in onze Trudostad.

Verrassend Positief is een organisatie die Sint-Truiden weer op een positieve manier in het daglicht wil zetten. Deze zomer deden ze dit al via de pop-up zomerbar Vrijstaat A op de site van het Oude Atheneum. Het initiatief was een hub voor creativiteit waar verenigingen en individuen werden ondersteund om unieke activiteiten te organiseren, en met succes!
In korte tijd werd Vrijstaat A een begrip in onze stad. Door de vele positieve reacties kon een tweede editie niet uitblijven.

“Maar dat is voor volgende zomer. Nu willen we vooral samen met de 50+ positivo’s die we rond ons hebben verzameld projecten doen om meer positiviteit in onze stad te brengen.”

Simon Vanrutten en Marijn Ghys, oprichters van Verrassend Positief vzw.
© Sintruin Begot

Monument op unieke manier in de kijker gezet

Op zaterdag 9 september zette de organisatie die wens in de praktijk om. Ze vulden de fontein op de Groenmarkt met strandballen en palmden de abdijtoren in voor een unieke en verrassende apéro. Het resultaat was een heerlijke nazomerse namiddag met waterplezier en muziek van lokaal talent.

“We wilden de abdijtoren op een leuke manier in de schijnwerper zetten. Daarom regelden we akoestische muziek en dj’s. Wie 1 euro inkom betaalde en 196 trappen trotseerden, werd getrakteerd op een van de mooiste uitzichten van Sint-Truiden.”

Boris Lammens, organisator Sintruin Boven

Bezoekers moesten wel zelf hun drank meebrengen en hun eigen vuilnis terug meenemen bij hun klim naar beneden. De opbrengst van de apéro werd geschonken aan vzw Abdij, Stad en Regio, een vzw die zich inzet voor het behoud van de abdijtoren.

“We wilden met onze actie niet alleen ons lokaal erfgoed in de kijker zetten maar ook een andere organisatie steunen die zich inzet voor onze stad. Elke euro die betaald werd ging dan ook naar Abdij, Stad en Regio. Tijdens de klim voorzagen we ook borden met motiverende boodschappen. Een knipoog naar de aankomende monumentenrun waar Verrassend Positief ook aanwezig zal zijn met een complimentendorp.”

Bram Deltour, organisator Sintruin Boven

Nazomeren bij Sintruin Bad

Wie zich niet aan de klim wilde wagen, kon op de Groenmarkt de Fontein Fun bezoeken. Verrassend Positief vulde de fontein met meer dan 100 strandballen. En dat tot groot plezier van de kinderen (en ouders) die verfrissing kwamen zoeken in het water van de fontein.

“Eigenlijk is het gewoon ontzettend cool dat we in onze stad zo’n plek hebben waar kinderen veilig kunnen ravotten terwijl de ouders de lokale horeca steunen op de terrassen.”

Simon Vanrutten, stichter Verrassend Positief

Aan de ‘zwemmers’ deelde de organisatie gratis ijsjes uit van de zaak Crème van ne vent. Op die manier tonen de positivo’s dat ze liefst van al alle hardwerkende, positieve concepten willen ondersteunen.

Zo benadrukten ze in hun communicatie ook het feit dat op zaterdag twee andere activiteiten doorgingen: een gezinsfestival van de Egeltjes en een festival van jeugdhuis Expo.

“Iedereen die iets positiefs wil doen voor en in onze stad, vindt in Verrassend Positief een partner. Wie een leuk idee heeft voor een actie mag dit zeker aan ons laten weten. Het kan om iets kleins zijn zoals complimenten uitdelen op de Grote Markt, eten maken voor het goede doel of een fuif in een specifiek thema. Het belangrijkste is dat dit met een hart voor onze stad wordt gedaan.”

Marijn Ghys, stichter Verrassend Positief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Verrassend Positief? Volg hen dan zeker op hun social media: Verrassend Positief op Facebook en @verrassendpositief op Instagram.

Instagram