Meer dan 400 kinderen bezochten de Sint in Sint-Truiden

Partners

De Truiense kindjes (en iets grotere kindjes) werden vandaag wakker met lekkers. Allemaal dankzij Sinterklaas die vannacht zijn rondes deed over heel het land. Net als elk jaar verbleef de Sint in zijn residentie in de Leopold II straat. Een plek waar de Sint dit jaar maar liefst meer dan 400 kinderen mocht ontvangen.

Lang geleden verbleef de Sint in onze stad op de site van de abdij. Onder andere in de Keizerzaal zette hij toen zijn troon en ontving hij de Truiense kindjes. Maar de abdijsite was geen optie meer dus moest de Sint op zoek naar een nieuwe uitvalsbasis in onze stad. En die vond hij bij Truienaren Johan Van Herck en Ronald Ilsbroux. Het koppel schuift elk jaar vol enthousiasme hun meubels aan de kant voor een troon en staan hun bed en bureau af aan Sinterklaas.
Samen met Sinterklaas en zijn pietenbazen willen Johan en Ronald elk kind een mooie tijd bezorgen.

“Soms zit ik aan mijn bureau en dan denk ik aan wat kinderen komen fluisteren in mijn oor: hun kleine gelukjes, hun groot verdriet. Ze komen een knuffel geven en zeggen dat ze van je houden. Ze hebben een tekening gemaakt of iets geknutseld,… De een al vijf jaar na elkaar en een ander voor de eerste keer, heel zenuwachtig… Maar steeds zo oprecht… Ze worden groot en je koestert de herinnering aan die intense momenten. En dat, lieve mensen, is de grootste rijkdom die iemand kan bezitten. Zo dankbaar dat we ieder jaar dit feest mogen vieren met zoveel kinderen.”

Sinterklaas

Samen geluk verspreiden

Ook voor het koppel is de periode voor de verjaardag van Sinterklaas een drukke periode. Ze helpen de Sint zijn snoep te verzamelen, helpen mee de residentie in orde te houden en bakken samen met de pieten speculaas en ander lekkers. Om maar te zwijgen voor de IT-hulp die ze de goedheilig man geven. Hij heeft immers nog geen wifi in Spanje en elk jaar is het dus even zoeken voordat hij het wachtwoord van zijn facebookpagina heeft gevonden om de Truiense kindjes te laten weten wanneer ze hem kunnen komen bezoeken. Maar daar helpen Johan en Ronald graag mee en bovendien kunnen ze rekenen op de hulp van lokale fotografen, mama’s papa’s en nog veel meer mensen die hen helpen het de Sint en zijn Pieten naar hun zin te maken.
Opmerkelijk is dat Ilsbroux en Van Herck geen subsidies of steun krijgen van Stad Sint-Truiden voor hun activiteiten. Zij doen dit net als de Sint uit liefde voor de traditie en voor de vreugde van de kinderen.

“Soms is het Piet zijn een harde taak. Speculaas bakken, de andere pieten in het gareel houden, op de daken balanceren en Slechtweervandaag zijn stal uitmesten. Maar dan zien we allemaal de lach van de kinderen. Op een van de laatste bezoekdagen kwam er een kind langs met autisme. Hij vermeed al het oogcontact maar telkens als we liedjes zongen zag je zoveel vreugde. Wat ben ik als Piet toch enorm trots om elk jaar samen met de Sint geluk naar kinderen te brengen…. Als de speculaas niet weer aanbrandt natuurlijk.”

Piet Janus, IT Piet en als de speculaas mislukt Nurk Piet

Elk jaar krijgt Sinterklaas ook donaties binnen op zijn residentie in Sint-Truiden. Dat verdeelt hij samen met Johan en Ronald jaarlijks over verschillende goeie doelen.

Ben jij zoet geweest en kreeg jij vandaag wat lekkers in je schoen?

Bedankt Sinterklaas voor je jaarlijkse bezoek aan onze Trudostad maar vooral ook bedankt aan Johan en Ronald die elk jaar de heilige man en zijn gevolg van een residentie voorzien.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief