Meer dieren in het asiel door Corona? Philip Zurinckx voelde de bui al hangen

Meer dieren in het dierenasiel door corona? Wij vroegen in mei aan Philip Zurinckx, voorzitter van het Truiense dierenasiel of hij dit al merkte. Hij voorspelde toen al dat er meer dieren in het asiel terecht zouden komen.

In mei raakte in de media bekend dat de Limburgse dierenasielen overspoeld werden door ‘Covid konijnen.’ Het ging om dieren die rond de paasperiode waren aangekocht tijdens de coronaperiode als huisdier. Deze dieren vonden echter snel hun weg naar de verschillende dierenopvangcentra. Mensen hadden de zorg voor het dier onderschat en wouden er snel vanaf.
Het dierenasiel van Sint-Truiden kende zo’n overstroming van konijnen toen niet. Zij focussen zich namelijk vooral op de opvang van honden en katten. Andere dieren worden doorgaans doorverwezen naar andere opvangcentra. Toch voelde de voorzitter van het Truiense dierenasiel Philip Zurinckx, de bui al hangen voor honden:

“Ik verwacht dat, als deze periode van verplicht thuiswerk voorbij is, we meer dieren in het asiel zullen moeten opvallen. De laatste paar jaar zijn onder andere door toedoen van Corona meer pups verkocht bij kwekers. We weten dat in normale omstandigheden al een zeker percentage van de aangekochte dieren in een dierenasiel eindigt. Als er meer pups worden verkocht is het dan ook logisch dat op termijn meer dieren in het asiel terecht komen.”

Philip Zurinckx, voorzitter dierenasiel Sint-Truiden (5 mei, 2021)

Het Truiense dierenasiel zet steeds op een creatieve wijze hun dieren in de kijker bij de zoektocht naar nieuwe baasjes.

Trieste waarheid

Helaas is de voorspelling van Philip Zurinckx werkelijkheid geworden. Zo vertelde hij aan HLN dat hij dagelijks mails en telefoons krijgt van mensen over heel Vlaanderen. Wanneer de dierenasielen uit een andere regio vol geraken, zoeken mensen andere oplossingen voor de dieren.

Het Truiense dierenasiel kan dus alle hulp gebruiken om ervoor te zorgen dat zij dieren de opvang kunnen geven die ze verdienen.
Wil jij het dierenasiel helpen via een gift of wil jij een dier zijn forever home geven? Neem dan zeker een kijkje op hun website voor meer informatie.

Instagram