Meer dieren ter adoptie door Corona? Wij vroegen het aan het Dierenasiel van Sint-Truiden

HBVL laat vandaag vzw Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder aan het woord. Zij worden momenteel overspoeld door COVID-konijnen. Deze diertjes werden tijdens Corona gekocht als huisdier en worden nu afgestaan wegens geen tijd of onvoldoende mogelijkheid om de dieren te vierzorgen. Wij vroegen een reactie aan Philip Zurinckx, voorzitter van het Truiense dierenasiel.

Het dierenasiel van Sint-Truiden vangt voornamelijk honden en katten op. Indien zij een vraag krijgen over een konijntje, sturen zij die mensen vaak door naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. Maar Zurinckx verwacht wel dat er op termijn meer dieren in het dierenasiel zullen terecht komen.

“Ik verwacht dat, als deze periode van verplicht thuiswerk voorbij is, we meer dieren in het asiel zullen moeten opvallen. De laatste paar jaar zijn onder andere door toedoen van Corona meer pups verkocht bij kwekers. We weten dat in normale omstandigheden al een zeker percentage van de aangekochte dieren in een dierenasiel eindigt. Als er meer pups worden verkocht is het dan ook logisch dat op termijn meer dieren in het asiel terecht komen.”

Philip Zurinckx, voorzitter dierenasiel Sint-Truiden

Het is dus aangeraden dat iedereen die in deze periode een huisdier koopt, even nadenkt of ze er wel klaar voor zijn. Een huisdier is een grote verantwoordelijkheid die je niet zomaar aan de kant schuift als het je niet meer uitkomt.

Wil je meer informatie over het dierenasiel van Sint-Truiden en hun activiteiten? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!