Meerderheid zal extra gemeenteraad inleggen

Oppositiepartij Vooruit had gisteren verschillende keren gevraagd om een extra gemeenteraad in te voeren. Naar eigen zeggen om Veerle Heeren de kans te geven om haar verhaal te doen. Zij kwam in opspraak nadat ze toegaf in maart reeds gevaccineerd te zijn.

In de wandelgangen en uit de toon van hun communicatiekanalen, is duidelijk dat Vooruit vol voor het ontslag van de burgemeester gaat. Thans staan ze zelf vandaag ook in het oog van de storm. Op sociale media zijn verschillende negatieve reacties te lezen over de positie van Ludwig Vandenhove in de communicatie over het ontslag. Mensen verwijzen naar zijn verleden als burgemeester waar hij zijn mandaat bleef uitvoeren na een veroordeling voor vluchtmisdrijf.
Ook HBVL haalt dit aan in een analyse van de politieke situatie van onze Trudostad en vernoemde daarbij het verleden van verschillende oud-burgemeesters. Je kan deze analyse hier lezen.

Meerderheid vraagt gemeenteraad

De meerderheidspartijen roepen nu zelf een gemeenteraad samen. Hoe zij om gaan gaan met de opmerkingen van de oppositiepartijen is niet duidelijk. Er is ook geen duidelijkheid over het burgemeestersambt van Veerle Heeren.
De gemeenteraad zou aankomende maandag samenkomen. (Bron: VRT)
Oppositiepartij Groen vraagt in tegenstelling tot Vooruit niet om het ontslag van de burgemeester. Maar ze eisen wel duidelijkheid.

Geruchten bereikten onze redactie over mogelijke akkoorden binnen de meerderheid. Gezien deze niet bevestigd zijn, kiezen wij ervoor ze niet te benoemen.

Instagram