Mellow:” Into Pieces maakt deel uit van een grotere EP.” In gesprek met lokaal talent

Mellow, de indie-rockgroep uit de Haspengouwse velden, komt met een nieuwe single, Into Pieces. Reden genoeg om met onze redactie in gesprek te gaan over de band, hun plannen en vooral hun dromen.

Mellow is een indie-rock band die al enkele jaren in onze Trudostad en omstreken naam maakt. 2 à 3 jaar geleden werd de band boven het doopvont gehouden na een paar frisse pinten in jeugdhuis Expo, dat net als iconische cafés uit de Truiense geschiedenis al heel wat getalenteerd volk bij elkaar heeft gebracht. De band bestond eerst uit Jolan, Jordy, Joris en Dylan. Deze laatste verliet na een jaar de band en werd vervangen door Willem Claesen.

“Willem Claesen is een muzikale duizendpoot en heeft te veel projecten en realisaties om op te noemen, neem zelf maar een kijkje op zijn website https://willemclaesen.com
Willem voorziet de Synths binnen Mellow en helpt met het mixen.”

Jolan, Mellow Band

Into Pieces

Mellow, vernoemd naar het nummer Mellowship Slinky in B Major van Blood Sugar Sex Magic, probeert een eigen sound te creëren. Naar eigen zeggen kan je hen vooral terug vinden in de categorie Synthpop en indie-rock. Synthpop is een genre waar het geluid van synthesizers en elektronische drums de bovenhand nemen.
Deze stijl is ook op te merken in hun nieuwe single ‘Into Pieces.’

“De nieuwe single gaat eigenlijk over op een plaats zijn waar je eigenlijk niet graag meer bent. Je doet je best maar het maakt allemaal niet meer uit.
We came, we saw it all falls down into pieces.”

Mellow

Maar de band komt nog met veel meer momenteel werken ze aan een cover die ze in hun sets willen steken deze zomer. Een optreden van Mellow staat ook gelijk aan plezier zowel voor de bandleden als het publiek.

“Wij staan alle vier graag op podium en ik denk dat je dat wel kan zien. Op een live optreden spelen we de nummers altijd iets langer en is er al eens plaats voor wat improvisatie. Wij hebben onwijs veel fun op podium.”

Mellow

Dromen van een set op een groot festival, doet Mellow al vast. De ambitie is er dus. ‘Into Pieces,’ is bovendien een nummer dat op een grotere EP staat die de band wil uitbrengen. Volg hen dus zeker en zie je Mellow in een line-up de komende tijd, trakteer jezelf dan zeker op een van hun optredens!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!