Midweek, Dansplan en meer groen. Vrijstaat A opent weer de deuren in Sint-Truiden

Partners

Op woensdag 12 juni opende Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in het hartje van Sint-Truiden, weer zijn deuren. Dit jaar streek het team neer in het verlaten schoolgebouw van het Technicum aan de Gildestraat. De zomerbar kiest dit jaar voor een XL versie en gaat voor de volle 6 weken voor creatieve en unieke events maar ook voor gekende concepten zoals de Midweek.

De creatieve zomerbar Vrijstaat A werd vorige zomer gelanceerd en met veel enthousiasme onthaald in Sint-Truiden. Uniek aan de zomerbar is dat ze hun intrek nemen in verlaten gebouwen en fungeren als een soort evenementen incubator. De organisatie zorgt voor een toffe locatie, podium en promo. Wie een leuk idee heeft voor een activiteit of een evenement kan dit op Vrijstaat A komen uitvoeren. Vrijstaat A is dus zeker meer dan alleen maar een zomerbar maar ook een heuse hotspot voor iedereen met een leuk idee.
Dat concept wordt dit jaar verdergezet op de verlaten schoolsite waar vroeger het Technicum in was gehuisvest. De site vaan de Gildestraat onderging de afgelopen weken een enorme transformatie. Van een verlaten gebouw en een verwilderde tuin, werd de site omgetoverd naar een zomerbar zoals je hem zou verwachten in wereldsteden en dat allemaal via de helpende handen van een sterke community.

“We zijn enorm fier op wat we als organisatie samen met onze vrijwilligers en talloze helpende handen hebben kunnen realiseren. De site van het Technicum is haast niet meer te herkennen. Niet alleen hebben we een podium met een overkapping zodat we ten alle tijden kunnen feesten, we hebben verschillende cozy corners en terrassen zodat iedereen zijn plekje wel kan vinden in onze Vrijstaat.”

Bert Vanoirbeek, voorzitter Verrassend Positief vzw

Door de extra ruimte die de tuin van het schoolgebouw biedt, is de zomerbar diverser dan ooit. Je waant je op een festivalweide wanneer je de poort binnenwandelt en geconfronteerd wordt met kleurrijke containers, tekeningen en opvallende beelden. Op het terrein is er een zone vlak voor het hoofdpodium om te feesten en te dansen. Een strandzone met volleybal net geeft dan weer extra mogelijkheden tot activiteiten. Achteraan de site kan je het grote terras vinden waar kleurrijke en vaak handgemaakte meubels en een grote kidszone.

Midweek en unieke dance concept

Vrijstaat A pakt deze zomer bovendien uit met verschillende feestconcepten zoals Dansplan en de legendarische Midweekfeesten. Truienaren zullen deze zomer dus niet één maar twee keer een Midweek kunnen ervaren. Bar Berlin, het EK-dorp op de Truiense Grote Markt zal immers ook een Midweek organiseren.

“De Midweekfeesten zijn een legendarisch concept in Sint-Truiden. We zijn dan ook heel blij dat we dit samen met Bar Berlin op poten kunnen zetten. Zij zullen hun editie hebben op de Truiense Grote Markt; Wij late een doorgaan in onze Vrijstaat. Op deze manier kunnen Truienaren rekenen om meer dan één midweekmoment, net zoals vroeger.”

Bert Vanoirbeek

Het nieuwe concept Dansplan wordt op zaterdag 15 juni georganiseerd. Dit nightlife concept is de opvolger van het populaire concept Glad We’re Back, waarmee Vrijstaat A vorige zomer het uitgaansleven van het Truiense verleden deed herleven. Niemand minder dan DR.LEKTROLUV zakt af naar onze Sint-Truiden om het feest op gang te brengen. Bekende namen zoals 𝗖𝗢𝗥𝗥𝗜𝗗’𝗢𝗥, 𝗣𝗘𝗥𝗘𝗚𝗥𝗜𝗡𝗘 en 𝗠𝗔𝗖𝗛𝗜𝗡𝗦𝗞𝗜 vullen het programma aan.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief