Minderbroederskerk wordt pop-up escape room tijdens zomermaanden

Het lokaal bestuur Sint-Truiden gaat de samenwerking aan met Trèscape voor het opzetten van een pop-up escape room in de Minderbroederskerk. Vanaf 10 juli stappen teams van 3 tot 7 personen binnen in ‘Het Mysterie der Minderbroeders’, gaan de uitdaging aan en trachten onze stad en haar inwoners te redden. De escape room was al in de lente aangekondigd maar krijgt nu vorm.

Tijdens de zomer zal je in de Minderbroederskerk ‘Het Mysterie der Minderbroeders’ kunnen ontdekken. De escape room is een samenwerking tussen Toerisme Sint-Truiden en de organisatie Trèscape.
Het verhaal van de escape room wordt opgedragen aan de beschermeling van deze kerk, de Heilige Franciscus Solanus, beter bekend als de apostel van Zuid-Amerika. De Heilige Solanus werd gekweld door een onheilspellend visioen dat het einde van onze Trudostad en zijn inwoners zou betekenen. Geleid door de vredesduif doen de deelnemers er alles aan om dit onheil te voorkomen. Het lot van Sint-Truiden ligt in hun handen!

Erfgoed en beleving in één project

Toerisme Sint-Truiden is voor de realisatie van deze pop-up escape room de samenwerking aangegaan met Trèscape, een project van drie jonge ondernemers.
Met deze escape room wil Toerisme Sint-Truiden erfgoed verzoenen met het escape-element en dit telkens met respect voor het monument en haar rijke geschiedenis.

“De Minderbroederskerk is sinds 2018 onttrokken aan de erediensten en staat sindsdien open voor diverse activiteiten en tentoonstellingen. Door het opzetten van de pop-up escape room willen we op een speelse en laagdrempelige manier de bijzondere Minderbroederskerk en haar verhalen delen met een breed en vooral jonger publiek. De realisatie van de pop-up escape room gebeurt met het grootste respect vooral in het bijzonder voor de kerk en de Minderbroeders. Zo worden er geen bouwkundige ingrepen of wijzigingen uitgevoerd in de ruimte. De speler krijgt de toegang tot het koorgedeelte en wordt gevraagd met eerbied de ruimte te betreden.”

Schepen Nina Kvikvinia

Vrijetijdsaanbod

Toerisme Sint-Truiden ontwikkelt verschillende initiatieven voor elke bezoeker en bewoner. Hierin speelt het in op de grote vraag naar beleving in de vrije tijd en innovatie. Met deze escape room willen ze vooral gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar aantrekken.

Sint-Truiden heeft buiten het initiatief van de Dienst Toerisme een rijk aanbod aan escape rooms in de eigen stad. LOCk US en Hooch, twee bestaande escape rooms met elk hun eigenheid, zijn al populair bij gezinnen, jongeren, vriendengroepen en als teambuilding. LOCk US met zijn technische hoogstand en Hooch met zijn spannende verhalen rond Mr. Hooch en Lady Jane. Ze zijn zeker de moeite om te ontdekken. Hooch Sint-Truiden is naast een escape room ook een drankenspeciaalzaak. Zij vieren dit jaar op 2 juli hun 5 jarig bestaan. Je kan hier meer over lezen op hun socials.

Praktisch

Het Mysterie der Minderbroeders is een pop-up escape room en dus een tijdelijk aanbod. Het spel kan enkel in de zomermaanden gespeeld worden.

  • Elke dag van 10 juli tot en met 31 augustus 2023
  • Min. 3 tot max. 7 deelnemers
  • Min. leeftijd 10 jaar
  • Te boeken vanaf 18 jaar
  • Korting voor UiTPAS-houder (enkel te reserveren bij toerisme Sint-Truiden)

Tickets en alle info via visitsinttruiden.be

Voor meer informatie over de escape room ‘Het Mysterie der Minderbroeders’ in Sint-Truiden kan je terecht bij de Toerisme Sint-Truiden via info.toerisme@sint-truiden.be of T 011 70 18 18. Meer info over de andere escape rooms vind je hier: lockus.be en hooch.be

© Toerisme Sint-Truiden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!