Minister Brouns geeft startschot voor ‘Maand van de Markt.’

April is de Maand van de Markt. Samen met de beroepsvereniging van de marktkramers, de middenstandsvereniging Shop & The City Sint-Truiden, Stad Sint-Truiden en provincie Limburg plannen ze 5 zaterdagen met (kinder)animatie en schitterende te winnen prijzen. Om dit te vieren, kwam Vlaams minister, Jo Brouns, afgezakt naar Haspengouw om de Maand van de Markt te lanceren in het stadscentrum van Sint-Truiden. En hij was niet alleen…

Voor het tweede jaar op rij zullen er in Sint-Truiden tijdens Maand van de Markt acties op poten worden gezet om bezoekers te belonen die shoppen op de Haspengouw Markt. Elke zaterdag in april zal de markt niet alleen voorzien zijn van buitengewone animatie en geweldige optredens maar ook van superprijzen. Denk maar aan weekendjes weg, dineren in een sterrenzaak,….
Vlaams minister, Jo Brouns, gaf het startschot van deze topeditie van Maand van de Markt, geflankeerd door gedeputeerde provincie Limburg, Tom Vandeput, eerste schepen van markten, Hilde Vautmans, voorzitter VFAH (Vlaamse federatie ambulante handel), Johan de Leeuw, en last but not least… Marckske, gekend van FC De Kampioenen. Dit wordt alvast een niet te missen maand in hartje Haspengouw.

“Vele Truienaren, maar ook niet Truienaren zien de Haspengouw Markt als hét wekelijkse moment om elkaar te ontmoeten en nadien een koffietje te drinken op de mooiste markt van Vlaanderen. Een ware shopbeleving in buitenlucht met marktkramers die er elke week opnieuw staan en het beste van zichzelf geven. Zeker nu tijdens Maand van de Markt en de aankomende bloesemperiode is de Haspengouw Markt op z’n best en mogen we de meerwaarde van dergelijke initiatieven zeker niet onderschatten!”

Hilde Vautmans, schepen van Citymarketing


Ik koop lokaal

Speciaal voor Maand van de Markt werd een app ontwikkeld waarbij marktkramers de bezoekers de app kunnen laten scannen om ook op die manier prijzen te winnen. Het is dus een echt en-en verhaal de bezoekers van de markt een hele maand in de prijzen kunnen vallen.


De marktkramers ontvangen jullie, zoals steeds, met open armen tijdens de Haspengouw markt iedere zaterdag op en rond de Grote Markt in Sint-Truiden van 08u00 uur tot 12u30.

Meer informatie op www.shopandthecity.be/markt
Installeer de app “Ik koop lokaal” en vergeet niet te scannen bij de deelnemende marktkramers.

Instagram