Misdienaars Trudofederatie erkend tot jeugdbeweging

Het Truiense schepencollege heeft de misdienaars van de Trudofederatie erkend als jeugdbeweging.

Jongeren die in Sint-Truiden misdienaar willen worden kunnen terecht bij de Trudofederatie. Onder andere koster Johan Van Herck en vrijwilligers zoals Ronald Ilsbroux vangen jonge mensen al enkele jaren op en organiseren leuke activiteiten voor hen. Zo hielden ze tijdens corona ook aangepaste activiteiten voor hun groep zoals een wandeling en speurtocht.
Jongeren krijgen onderricht over het geloof en nemen deel aan vieringen in de hoofdkerk. De groep is door corona ook enorm gegroeid, 2 naar 35 misdienaars.

Erkend als jeugdbeweging

Tot nu toe heeft de groep steeds gefungeerd als vrije organisatie maar nu zijn ze officieel erkend als jeugdbeweging door Stad Sint-Truiden. De erkenning zorgt er onder andere voor dat de groep nu jaarlijks recht heeft op een werkingssubsidie van het stadsbestuur en dat ze ondersteuning kunnen aanvragen aan de jeugddienst.

Heb je zelf kinderen die interesse hebben om misdienaar te worden? Of die hun geloof willen ontdekken? Ben je zelf een jong iemand die interesse heeft in de kerk? Neem dan zeker contact op met de Trudofederatie.

Dit kan via hun facebookpagina. Klik hier.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!