Miss België Kedist Deltour bezoekt samen met Schepen Hilde Vautmans de bloesems

Hilde Vautmans, lokaal Schepen van Toerisme, nodigt in haar hoedanigheid als Europees Parlementslid normaal steeds de nieuwe Miss belgië uit in het Europees Parlement. Door corona laat ze de ontmoeting dit jaar doorgaan tussen de Haspengouwse bloesems.

De kersverse Miss België Kedist Deltour kreeg van Vautmans, die op Europees niveau al vaker de belangen van de fruitboer heeft verdedigd, uitleg over de bloesems en hun economisch belang voor de streek op vlak van toerisme en tewerkstelling.

Kedist Deltour werd recent gekroond tot Miss België 2021.

“En natuurlijk kon ook een woordje uitleg over de fruitsector en het belang van lokale producten niet ontbreken.”

Hilde Vautmans, Europees parlementslid en Schepen van Toerisme

Zot van fruit

“Ik was zeer blij met de uitnodiging van Hilde en heb er ongelofelijk van genoten vandaag”, knikt Miss België 2021 Kedist Deltour.

“Het was de allereerste keer dat ik de prachtige, feeërieke bloesems in levende lijve kon aanschouwen: werkelijk magnifiek! Bovendien heb ik veel bijgeleerd over de fruitteelt en het belang van de bloesems voor onze appelen, peren en kersen: iets wat ik – ik ben zot van fruit – niet snel zal vergeten. Een geslaagd bezoek aan Sint-Truiden dus, maar ik kijk er natuurlijk ook naar uit om een bezoek te brengen aan het Europees Parlement in Brussel van zodra het terug kan.”

De eerste weken na haar overwinning waren niet mals voor Deltour. De 23-jarige kapster uit Harelbeke kreeg te maken met racistische reacties maar kreeg steun van burgemeester Alain Top uit haar thuisgemeente.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!