Mobiel Containerpark de oplossing voor de Lentepoets?

De traditionele Lentepoets, waar Truienaren in een bepaalde periode hun grof huisvuil op straat mogen zetten voor ophaling, is al even afgevoerd. Vooruit wil nu dat Sint-Truiden het voorbeeld van Hasselt volgt en een mobiel containerpak opzet.

Het opzet is simpel: een aantal containers worden om de zoveel tijd (tijdens een bepaalde periode) verplaatst van de ene wijk naar de andere. Op deze manier is het containerpark bereikbaarder voor mensen die geen eigen wagen hebben.
Het concept werd al ingevoerd in Hasselt. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om grof vuil dat in het mobiele containerpark kan worden gebracht, maar wel om klein gevaarlijk afval zoals frituurolie etc.

Gratis naar het containerpark?

In Hasselt is het leveren van het afval aan de mobiele containerparken gratis.
Belangrijk verschil is dat het in Hasselt specifiek gaat om klein gevaarlijk afval. Grof vuil (oude meubels etc) mag door OVAM niet zomaar gratis worden opgehaald omdat de organisatie recyclage en gebruik via de tweedehandsmarkt in de hand wil werken.
Frituurolie en ander klein gevaarlijk afval mag ook in het Truiense containerpark gratis worden afgeleverd.

Milieudienst gaf negatief advies

Op de gemeenteraad van 31 mei werd het voorstel door de Vooruit fractie (via monde van Filip Moers) voorgelegd. Verantwoordelijk Schepen Ingrid Kempeneers liet het voorstel nakijken door de milieudienst. Zij gaven een negatief advies aan het voorstel.
Het plaatsen van een zeecontainer om alleen het KGA in kwijt te kunnen, kost plaats. Bovendien moet er permanent iemand aanwezig zijn aan het mobiele containerpark. Gezien Sint-Truiden kleiner is dan Hasselt, wogen de kosten niet op tegen de voordelen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!