Mobiele sociale kruidenier ’t Nief winkelke officieel geopend

Vandaag is ’t Nief Winkelke in Sint-Truiden officieel geopend. Het is een mobiele sociale kruidenier waar mensen die het moeilijk hebben voedings-, onderhouds- en verzorgingsproducten kunnen kopen aan sterk verlaagde prijzen. Met dit initiatief wil het lokaal bestuur Sint-Truiden samen met partnerorganisaties Vzw Depot Margo en serviceclub Lions Sint-Truiden een bijkomend aanbod creëren naast de voedselbedeling.

Het lokaal bestuur trad in februari 2023 toe tot de VZW Depot Margo. Het depot Margot is een sociaal distributieplatform dat verse voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten via lokale hulpverleningsorganisaties bij kwetsbare mensen brengt. ’t Nief Winkelke is een aanvulling op de voedselbanken die Sint-Truiden al heeft (St-Vincentius en Team Hope). In tegenstelling tot de voedselbanken is de winkel mobiel. Momenteel zal hij elke eerste woensdag van de maand van 10.30u tot 14.30u plaatsvinden in zaal De Kajaan in Nieuw-Sint-Truiden.

“Mensen met een beperkt inkomen of mensen met een verhoogde tegemoetkoming ontvangen daardoor een aantal basisproducten. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat mensen een ruimere keuze hebben. Die vinden ze hier in ’t Nief Winkelke. Op dit moment komen zo’n 470 mensen in aanmerking om hier aankopen te doen. Het gaat om alleenstaande ouders met kinderen en alleenstaande senioren ouder dan 60 jaar met een actief cliëntendossier bij het Sociaal huis. “

Pascy Monette, schepen van Sociaal Huis, Armoede en Eenzaamheid

Tijdens de openingsuren van de sociale kruidenier kunnen mensen ook informatie krijgen over ondersteuningsmogelijkheden. De maatschappelijk werkers van het sociaal huis zullen nu verder de kruidenier voorstellen bij hun cliënten.
Het lokaal bestuur Sint-Truiden investeert jaarlijks 0,15 euro per inwoner aan het basislidmaatschap. Serviceclub Lions Sint-Truiden financiert de winkel op wielen en een team van maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis begeleiden samen met de vzw Depot Margot het project.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!