Momenteel 2 neutrale bankautomaten in Sint-Truiden

Vier grootbanken in ons land hebben de handen in elkaar geslagen om neutrale bankautomaten in ons straatbeeld te installeren. Momenteel zijn er twee in Sint-Truiden.

Binnenkort zal je niet meer zomaar bij elke bank geld kunnen afhalen. Voor veel banken is het in dienst houden van bankautomaten aan al hun kantoren namelijk een kostelijke zaak. Daarom hebben vier grootbanken (Belfius, ING, BNP Paribas Fortis en KBC) zich verenigd in Batopin, een netwerk van neutrale bankautomaten. De bedoeling van het netwerk is ervoor zorgen dat klanten steeds geld kunnen afhalen op net die locaties waar cash geld steeds wordt gebruikt. De punten worden dus niet steeds gelinkt aan een bestaand bankkantoor maar aan plaatsen waar mensen veel geld afhalen of storten via automaten.

150 op 55 locaties in Limburg

In Limburg zullen 55 automaten worden geïnstalleerd. Momenteel zijn er al 2 in Sint-Truiden: aan de Vliegveldlaan 110 in Brustem en aan het treinstation. Batopin wil bovendien nog 4 automaten op de Truiense Grote Markt installeren. Volgens een bron aan onze redactie zouden die op de Grote Markt tegenover Lingerie An komen.
Voorlopig kan je alleen geld uit de automaten halen. Pas later zal je ook geld kunnen storten.
De Batopin punten zullen herkenbaar zijn aan hun vormgeving met gele accenten. Je zal ze ook via oa Google Maps kunnen opzoeken.
Ook de kleinere banken in ons land (BPOST, Argenta etc) zijn aan het kijken om een gezamenlijk netwerk van bankautomaten op te richten. Dit is echter nog niet in zijn finale fase.

Het is nog niet duidelijk of alle bankfilialen zullen stoppen met de automaten. Batopin meldt in HBVL dat zij ervoor willen zorgen dat een klant in principe steeds binnen een straal van 5 km een automaat kan vinden.