Monumentenrun 2021: topeditie voor onze sportstad

Naast een cultuurstad is Sint-Truiden bij uitstek een echte sportstad. De Monumentenrun die beide aspecten van onze stad combineert is dan ook altijd een groot succes. Na een coronapauze kon dit jaar weer een editie plaatsvinden. Vol beleving en enthousiaste sportievelingen.

De Monumentenrun Sint-Truiden combineert de mooiste culturele evenementen van onze stad met een uitdagend loopparcours voor wandelaars en sporters van alle leeftijden. Van een afstand van 300 m voor de allerkleinsten tot de volle 10 km voor de loopfanaten, allemaal met pitstops vol beleving.

Start op de Veemarkt

De meer dan 2000 lopers kregen dit jaar het startschot op de Veemarkt. Hier konden de lopers op coronaproof wijze in verschillende waves van start gaan. Ze hielden de spiertjes warm door het DJ duo Lasst FM.
Het eindpunt van de run was de Grote Markt waar de lopers en toeschouwers met grote ogen konden kijken naar opstijgende ballonnen en vuurspuwers.
Onderweg zorgde onder andere de Orde van de Commeduur voor sfeer en motivatie. Alsook een hele reeks leden van zwem- en sportclubs die post hadden gevat in het LAGO Bloesembad.
’t Speelhof werd voor de gelegenheid uitgedost met honderden kaarsen.

Meer foto’s kan je vinden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!