Monumentenrun leidt meer dan 3000 sportievelingen doorheen onze Trudostad

Afgelopen weekend konden sporters van heel Haspengouw en daarbuiten Sint-Truiden ontdekken via de Monumentenrun. Doorheen de jaren is het parcours van de run sterk uitgebreid. Zo konden deelnemers dit jaar niet alleen genieten van monumenten maar ook van interactie met verschillende vrijwilligersgroepen en middenstanders in onze stad.

De Monumentenrun trekt jaarlijks duizenden mensen naar onze stad. Het is een van de grootste sportevenementen van onze stad en brengt zowel sport, cultuur als middenstand samen voor een unieke beleving.

“Als zesde monumentenstad van Vlaanderen telt Sint-Truiden tal van historische bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. De Monumentenrun geeft mensen de kans om ons erfgoed op een originele en sportieve manier te ontdekken. Zelfs mensen die hier al jaren wonen zeggen dat ze nu pas voor het eerst enkele van deze locaties hebben bezocht en zijn onder de indruk.”

Mieke Claes, schepen van Onroerend Erfgoed

Dragqueens, Monroe en complimenten

De monumentenrun is al lang niet meer een parcours van monumenten alleen maar voert deelnemende sporters ook langs enthousiaste organisaties of bedrijven die een grote impact hebben op de stad. Zo konden deelnemers dit jaar doorheen ‘de Monroe’ lopen. Een bedrijf dat al zo’n 60 jaar werkgelegenheid brengt naar verschillende Truienaren. Het bedrijf leidde de lopers rond hun terrein en brachten vermaak naar het parcours via popkoor Vocal4’s en en een supportersdorp. Ook de lokale middenstand werd vertegenwoordigd. Zo werden deelnemers van de Monumentenrun op de Groenmarkt opgewacht door enkele dragqueens van Haus of Grace die onder de organisatie van lokaal horeca ondernemer Steffen Heusdens onze stad al verschillende keren hebben bezocht.
Ook de jonge organisatie Verrassend Positief was aanwezig op de monumentenrun. Ze zorgden voor een enthousiaste supporterszone met leuke muziek en complimenten voor alle deelnemers.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!