Monumentenrun trekt meer dan 2350 deelnemers

Meer dan 2350 sportievelingen zakten zaterdag 17 september af naar Sint-Truiden voor de zevende editie van de Monumentenrun, de urban run vol beleving langs de mooiste plaatsen van de stad.

Stad Sint-Truiden blikt tevreden terug op een geslaagde zevende editie. De belevingsrun is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in Sint-Truiden. De combinatie van sport in het prachtig decor van de historische Truiense binnenstad aangevuld met animatie van lokale verenigingen, wordt duidelijk gesmaakt door inwoners uit de hele regio.

“Ook dit jaar hebben de parcoursbouwers van de Monumentenrun weer heel wat prachtige locaties verwerkt. De Fruitvallei zorgde voor een groene toets die over een lengte van 1,5km uitgelicht werd met verschillende lichtanimaties. Het was een bijzondere ervaring om bij avond hier te passeren. Ook de installatie van Tom Herck was een groot succes. Deelnemers hielden hier halt om selfies te nemen.”

Stijn Vanoirbeek, schepen van sport

Boegbeeld voor en door de stad

De Monumentenrun is een toonbeeld van de samenwerking tussen verschillende stadsdiensten en lokale verenigingen. Zij zetten bij elke organisatie alles op alles om de deelnemers een topervaring te bezorgen. Op die manier worden niet alleen de verenigingen in onze stad maar ook het erfgoed in de kijker gezet.

“De Monumentenrun geeft mensen de kans om onze erfgoed op een bijzondere en sportieve manier te beleven. We horen dat vanavond ook in de reacties. Zelfs mensen die hier al vele jaren wonen zeggen dat ze nu pas voor het eerst enkele van deze locaties bezocht hebben en verbaasd zijn van de imposante indruk die het bij hen nalaat.”

Jelle Engelbosch, schepen van monumenten

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!