Museum de Mindere heeft nieuwe directeur

Na een recente wisseling van het bestuursorgaan in 2022 laat museum DE MINDERE in Sint-Truiden opnieuw zien dat het veerkrachtig is door de benoeming van een nieuwe directeur. Jo Santy werd aangesteld voor de functie.

Jo Santy werkte hiervoor bij de Alamire Foundation in de Abdij van Park in Heverlee. Santy heeft ook een uitgebreide carrière in het Muziekinstrumentenmuseum op de Brusselse Kunstberg achter de rug.
Het bestuur koos Jo vanwege zijn uitgebreide ervaring en sterke netwerk in de cultureel erfgoedsector, evenals zijn duidelijke visie op een toekomstig project voor DE MINDERE. Met zijn aanstelling heeft Jo Santy als doel zichzelf volledig in dienst te stellen van de collecties, het team, de bezoekers en alle belanghebbenden van DE MINDERE.

Frisse wind in organisatie

De benoeming van Jo Santy heeft ook positieve gevolgen voor het museumteam. Dankzij zijn aanwezigheid kan conservator Christa Engelbosch zich nu volledig richten op de essentiële taken van collectiebeheer, onderzoek en dienstverlening. Zij nam in de afwezigheid van een directeur de bestuurstaken op zich.

DE MINDERE is verheugd over deze nieuwe stap in haar ontwikkeling en de positieve veranderingen die de komst van Jo Santy met zich meebrengt. Het museum ziet de aanstelling van een nieuwe directeur als een mogelijkheid om de huidige successen verder uit te bouwen en de toekomst van het museum veilig te stellen.

© Museum De Mindere

Instagram