Muziekschool verkocht voor 650.000 euro

De oude muziekschool in de Leopold II straat in Sint-Truiden is verkocht en dat wel voor een bedrag van 650.000 euro. Dat melden verschillende lokale nieuwsmedia en kreeg onze redactie bevestigd.

De Academie Haspengouw (muziek) nam al even geleden zijn intrek in de GAZO. Daarbij kwam een einde aan een lange traditie van geklaag over verkeersopstoppingen in de straat bij de aanvang en het einde van de lessen. Of dat dachten de buurtbewoners toch. Uit verschillende bronnen hoort onze redactie namelijk dat het enige en uiteindelijk winnende bod van 650.000 euro van een vereniging komt die een Freinetschool wil onderbrengen in het oude herenhuis.

Oplossing voor de tuin?

Een school zou voor de buurtbewoners geen welkom gegeven zijn door de verkeersoverlast die ze ongetwijfeld zou veroorzaken, thans zou het wel een oplossing kunnen bieden voor de tuinen van de oude muziekschool. Deze werden namelijk lang gebruikt door buurtbewoners als speeltuin voor hun kinderen. Bij de sluiting van de school maakten verschillende politieke partijen uit Sint-Truiden er ook een punt van dat deze groene ruimte behouden moest blijven. Oa Vooruit Sint-Truiden vroeg via monde van Gert Stas om als stadsbestuur bepalingen in de verkoop op te nemen die niet alleen het voorbestaan van de tuinen verzekerden maar ook een open doorgang en publiek gebruik van deze ruimte zou garanderen.
Iets wat het pand natuurlijk minder aantrekkelijk zou maken voor projectontwikkelaars.

De verkoop van het pand zal zeker besproken worden op de Truiense gemeenteraad. Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!