Na De Melver ook stabiliteitsproblemen in Café De Bron

Na de stabiliteitsproblemen in De Melver, moet nu ook café De Bron de deuren sluiten wegens stabiliteitsproblemen. Hun sluiting zou tijdelijk zijn.

Onlangs bereikte het nieuws ons dat De Melver, een vaste waarde in de Truiense horecawereld buiten het stadscentrum, gedwongen moest sluiten. Brouwerij Alken-Maes ,die het pand huurt, gaf opdracht aan de uitbaters om de deuren te sluiten. De oorzaak ligt bij stabiliteitsproblemen aan het dak waardoor er instortingsgevaar zou zijn. De eigenaar van het pand kan de nodige werken niet laten uitvoeren.
Nu blijkt dat ook café De Bron problemen heeft.

Doorzakkende vloer

De Bron is een bekend café aan de rand van de Truiense binnenstad. Ze ligt op de grens tussen de wijk Sint-Pieter en het Truiense stadscentrum en kent een lange geschiedenis. Bezoekers kunnen boven De Bron een vergaderzaal huren. Het is in deze zaal dat het probleem ligt. De vloer zakt door door rotte balken en zorgt nu voor instortingsgevaar.
Het pand van Café De Bron is eigendom van Brouwerij Alken-Maes wat ervoor zorgt dat zij nu wel de herstellingswerken kunnen laten uitvoeren. Het café zou midden februari weer opengaan.

Oude panden vormen probleem

Oude horeca- en handelspanden, blijkt een acuut probleem te zijn in Sint-Truiden. Daarmee willen we niet zeggen dat alle panden op instorten staan maar wel dat veel panden een enorme investering vragen om een zaak te kunnen starten.

Een jonge starter getuigde aan onze redactie dat ze haar zoektocht naar een pand tijdelijk heeft uitgesteld.

“Mensen beseffen niet dat als je een zaak wilt openen je vaak iets moet huren dat je soms tot op de steen moet strippen en daarna weer opbouwen. Ik was daar zelf ook niet op voorbereid.”

Anonieme starter

Stad Genk heeft enkele jaren geleden zich ingetekend op subsidies van VLAIO waarbij ze handelaren subsidies kunnen geven om leegstaande handelspanden te renoveren. Op die manier hebben ze al 32 leegstaande handelspanden in hun stad kunnen opvullen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!