Niet één maar meerdere ‘Après-Ski’s’. Sint-truiden kiest voor duurzame eindejaarssfeer.

Middenstandsorganisatie verzorgt net als vorig jaar de ‘Truiense Nostalgie’. Kerstsfeer zoals het hoort, met veel sfeer, shoppen en natuurlijk evenementen. De traditionele Après-Ski wordt in een nieuw jasje gestoken en opgedeeld in 9 kleinere evenementen. Duurzaamheid staat ook centraal met oa een ecologische schaatsbaan.

Middenstandsorganisatie Shop & the City kiest voor duurzaamheid. Daarom hebben ze de traditionele schaatsbaan dit jaar vervangen door een ecologisch en energievriendelijk alternatief. De ‘Jumbo schaatsbaan’ voelt voor 80% aan als echt ijs. Hij is bovendien 15m² groter dan die van vorig jaar én volledig CO₂-neutraal. Met de piste spaart de stad de energiekosten uit van zo’n 364 huishoudens en 182.000 liter water. Shop & the City zal bekijken hoe de ervaring is op de schaatsbaan. De plannen voor een huurkoop worden bekeken.
Sint-Truiden koos als eerste Limburgse stad voor een ecologische schaatsbaan. Andere steden zijn ondertussen gevold.

“Het is fantastisch dat we een energievriendelijk alternatief kunnen aanbieden met dezelfde nostalgische look. Je hoeft ook niet bang te zijn om te vallen, de piste bevat immers geen olielaag. Het oppervlak vraagt wel net iets meer kracht om snelheid te maken, maar dat zien we als een goeie work-out.”

Hilde Vautmans, waarnemend burgemeester

Sfeer en gezelligheid bij de Kerstelfenboom

De plannen voor een reusachtige Kerstelfenboom lagen vorig jaar al op tafel. Door de pandemie konden deze echter niet worden uitgevoerd. Dit jaar komt de reuzenboom wel op de Groenmarkt te staan en hij fungeert niet alleen als decoratie maar ook als bar en DJ-stand.

“Naast de ecologische schaatsbaan komt er ook een reusachtige ‘Kerstelfenboom’, in samenwerking met onze lokale partners Woodconcept Group en Cristal Alken. Met zijn metershoge DJ booth is de boom een echte eyecatcher. Bezoekers kunnen er in alle gezelligheid even uitblazen met een lekker drankje. In de omringende kerstchalets kan je terecht voor de typische winterkost.”

Eline Dessers en Eline Deltour, Shop & the City Sint-Truiden

Bovendien zorgt de middenstandsorganisatie voor feest met 9 feestelijke muziekavonden en een volwaardige vervanger voor de Après Ski Party. Op maandag 26 december van 17u tot middernacht kan je op de Groenmarkt flink uit de bol gaan tijdens ‘Let’s Celebrate’. Een initiatief van enkele gekende Truiense verenigingen. Pret voor de allerkleinsten met de Kerstelfenzoektocht

Ook de Kerstelfenzoektocht langs de verschillende kerstetalages is weer terug. In populaire wandel- en zoektocht moeten kinderen op zoek naar het magische woord. Dat doen ze door de letters te verzamelen die de kerstelfjes verstopt hebben in de etalages van de lokale handelaars. Wie het woord vindt, krijgt een bon cadeau voor een heerlijke chocolademelk rond de schaatsbaan.

Shopweekends in de Truiense binnenstad

Om de lokale handel te ondersteunen tijdens de feestdagen worden er drie shopzondagen georganiseerd. Op 11 en 18 december en 8 januari van 14u tot 18u kan je komen shoppen in Sint-Truiden.

“Vanaf december kunnen shoppers in onze stad zes maanden lang elke zaterdag gratis ondergronds parkeren op Parking Centrum en Parking Gazo. Op de Shop & Go plaatsen in de winkelstraten parkeer je een uur gratis.”

Philip Bronckaerts, voorzitter Shop & the City

Tijdens de koopweekends wordt er animatie voorzien.

Praktisch

Hieronder kan je alle praktische informatie vinden over de openingsuren van de schaatsbaan en de de feestmomenten.

Openingsuren Jumbo schaatsbaan
9 december Openingsparty van 18u30 tot middernacht  Tijdens de kerstvakantie ma, di, wo, do & zo: 12u-22u vr: 12u-middernacht za: 10u-middernacht  
10 december – 23 december ma, di, do: 16u-22u wo: 12u-22u vr: 16u-middernacht za: 10u-middernacht zo: 12u-22u24 december & 31 december 10u-16u   25 december & 1 januari Gesloten
Prijzen Jumbo schaatsbaan
Toegang schaatsbaan, inclusief huur schaatsen €7Toegang schaatsbaan met eigen schaatsen €5Vijfbeurtenkaart €28 (4+1)
Negen feestelijke muziekavonden
9 decemberOpeningsparty met Frank Mellemans (Mooze Bar XXL)
10 decemberMingle & jingle met Jorden Dux (Versuz)
16 decemberDisco fever met Erwin en Annick
17 decemberDe foute kerstparty met Will & Micha
23 decemberStart of the vacation met Tom Delsaer (Entourage)
30 decemberPré NYE party met Thoulio & Lastrick (Tomorrowland)
6 januariRetro Party met Mr. Grammy (Pukkelpop, Versuz, Xtrema Outdoor…)
7 januariClosing party met Frank Mellemans (Mooze Bar XXL)
8 januariBack to school with… special act

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!