Nieuwbouw Hasp-O Centrum geopend door minister Ben Weyts

Vanaf september nemen zo’n 1000 leerlingen intrek in het nieuwe gebouw van Hasp-O Centrum. Het gebouw werd vandaag geopend door Vlaams minister Ben Weyts. Zondag kan het grote publiek het nieuwe gebouw bezoeken tijdens de opendeurdag van de school.

Op zondag 7 mei kan je het nieuwe gebouw van Hasp-O Centrum ontdekken aan de Fabriekstraat. Het nieuwe gebouw biedt verschillende werkruimtes voor technische richtingen. De campus heeft twee ingangen. Een in de Fabriekstraat en een aan het station. Ideaal voor leerlingen die met bus of trein naar de school komen.
Vanaf september zal de campus zo’n 1000 leerlingen uit de bovenbouw van Hasp-O Centrum huisvesten. De leerlingen zitten nu nog verspreid in het stadscentrum van Sint-Truiden.


De laatste ‘School van Morgen’

Nu het einde van dit bouwproject nadert, blikt directeur Eddy Roosen trots terug op de totstandkoming.

“De moderne leeromgeving van Hasp-O Centrum is het 182 e en laatste project van het DBFM-programma ‘Scholen van Morgen’, een publiek-private samenwerking tussen AG Real Estate, BNP Paribas Fortis en de Vlaamse overheid.”

Eddy Roosen, directeur

Op 1 september 2023 starten de leerlingen van het 3de tot en met 7de jaar in hun nieuwe klaslokalen die uitgerust zijn met moderne leermiddelen. De nieuwe school zal studierichtingen in 3 domeinen aanbieden: Taal en Cultuur, Economie en Organisatie en STEM. Het gaat om richtingen die leerlingen voorbereiden op het hoger onderwijs en/of de arbeidsmarkt.

“Naast voltijds dagonderwijs kunnen ook de jongeren van duaal leren (Centrum leren en werken) en de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) in onze nieuwbouwcampus terecht. Onze nieuwe campus is dus een weerspiegeling van de maatschappij.”

Ann Ruppol, pedagogisch directeur van de bovenbouw:

Het gebouw beschikt ook over een aantal polyvalente ruimtes, zoals het auditorium en een eetzaal voor 600 personen en een mediatheek, die de leerlingenraad mag inrichten. Er is ook een ruime sporthal, een gymzaal en er zijn in totaal 3 basketvelden.

De school blijft in het centrum

De 1ste graad van Hasp-O Centrum blijft volgend schooljaar nog in de Plankstraat, in afwachting van de volledige renovatie van de campus Abdij, zodat de leerlingen van het 1ste en 2de jaar daar in september ‘24 hun intrek kunnen nemen.

Bekijk hier de reportage van TVL:

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!