Nieuwe Fruyteniers voor de Commanderie

De Keizerlijke Commanderie organiseerde een banket waarbij nieuwe fruyteniers werden aangesteld. Onder andere minister Wouter Beke en gouverneur Jos Lantmeeters werden aangesteld.

De Keizerlijke Commanderie zet op verschillende manieren het Haspengouwse fruit in de kijker. Recentelijk organiseerden ze een banket in het Kelsbekerhof in Nieuwerkerken. Tijdens deze gelegenheid werden heel wat prominente figuren uit de lokale en Limburgse politiek ingelijfd. Onder andere de nieuwe Truiense schepenen Nina Kvikvinia en Stijn Vanoirbeek werden lid. Maar ook minister Wouter Beke en gouverneur Jos Lantmeeters werden ingelijfd.

Gouverneur Jos Lantmeeters en minister Wouter Beke werden lid van de Keizerlijke Commanderie met de titel van Eregrootmaarschalk. Ludo Lousberg, voorzitter van de Belgische Fruitveiling (BFV) kreeg de titel van eremaarschalk. Vanaf 19 maart is de Commanderie ook vijf grootofficieren rijker: Nina Kvikvinia, schepen van Toerisme en Stijn Vanoirbeek, schepen van Jeugd, Sport en Senioren van Sint-Truiden, Marc Grauwels, algemeen directeur van de BFV, Kolonel Thierry Hinnekens, bevelhebber van de militaire basis Safraanberg en Marc Henderickx, oenoloog bij de Studiekring Guvelingen.

Fruit promoten

Tenslotte waren er nog elf intronisaties tot officier van de Keizerlijke Commanderie: Alda Screurs (Confrérie van de Hasseltse Jenever) Marc Ruymen (Okra-voorzitter Sint-Truiden), Berten Meerschaerts (Raad van Bestuur BFV), Jos Coenen (Orde van de Hasseltse Speculaas), Dorien Bex (Studiekring Guvelingen), Bart Vandercasteelen (diensthoofd Toerisme Sint-Truiden), Marc Gaens (Reuzenmeester van de Kortessemse Confrérie van het Haspengouws Fruit) Gert Reijnders en Geert Hermans (Raad van Bestuur van BelOrta), Roland Lambrechts (Stedelijk Feestcomité Sint-Truiden) en Jonas Decorte (Vakblad Fruit).

“Hopelijk kunnen we, na twee jaar bijna inactief geweest te zijn, weer aanknopen met onze rol als Keizerlijke Commanderie, namelijk het inlands verbruik van ons eigen fruit promoten en het mooie Haspengouw in de spots plaatsen.”

Jos Lacroix, grootmaarschalk-voorzitter

http://www.keizerlijke-commanderie.be/

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!