Nieuwe preventie-actie maakt Truiense jongeren digitaal vaardig en weerbaarder

Via een nieuwe preventie-actie in samenwerking met Link in de Kabel wil Sint-Truiden scholieren uit de eerste graad secundair onderwijs wapenen tegen online gevaren.

Team Handhaving & Preventie van het lokaal bestuur Sint-Truiden slaat de handen in elkaar met Link in de Kabel vzw om de Truiense jongeren de komende 5 jaar digitaal sterker te maken.
Tijdens het spel ‘Cyboteur’ komen actuele thema’s als cyberpesten, sexting en phishing aan bod. De organisatie ging de voorbije weken al langs bij 74 klassen in 6 secundaire scholen en ook in het derde semester krijgen nog een aantal klassen een vorming in cyberveiligheid.

“Het is onze missie om zoveel mogelijk kinderen en jongeren digitaal vaardig en weerbaar te maken. Daarom gingen we in het tweede semester van dit schooljaar in elke klas van de eerste graad in Sint-Truiden langs om het spel ‘Cyboteur’ te spelen rond de thema’s cyberpesten, sexting en phishing. Het spel is speciaal ontworpen voor deze doelgroep en zal de thema’s aanraken op een speelse maar ook diepgaande manier.”

Rutger Schraeyen van Link in de Kabel vzw

De keuze voor jongeren uit de eerste graad van het secundair onderwijs is niet toevallig. Jongeren beschikken steeds vroeger over een smarthphone, tablet etc… De toegang tot het internet en alle online interacties die daarbij gekoppeld zijn, is alomtegenwoordig in het leven van jongeren. Daar wil Stad Sint-Truiden jongeren bewust maken van het online leven om hen te wapenen tegen de minder leuke aspecten van het digitaal leven zoals cyberpesten.

© Stad Sint-Truiden

“De volgende 4 jaar doen we samen met Link in de Kabel vzw hetzelfde project in alle klassen van het eerste jaar middelbaar. Op die manier hopen we een hele generatie Truiense jongeren te bereiken en ook digitaal sterker te maken.”

Nina Kvikvinia, schepen van Jeugd en Flankerend Onderwijs

Meer informatie over Link in de Kabel vzw kan je hier vinden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!