Nieuwe toeristische gids legt nadruk op erfgoed en landschap

Vandaag werd de nieuwe toeristische gids van Toerisme Sint-Truiden voorgesteld. De gids is een jaarlijkse traditie die het startschot geeft van het toeristische seizoen in onze stad. De gids focust zich dit jaar op het aanbod aan erfgoed en landschap in onze regio en volgt daarmee het jaarthema van Toerisme Limburg.

De gids focust zich dit jaar op erfgoed en landschap. Onze stad is uniek in zijn combinatie van een landschap dat wordt gekenmerkt door de sterke aanwezigheid van fruitteelt en erfgoed. Zo zal de Burcht van Brustem dit jaar ten volle kunnen gebruikt en beleefd worden. Nieuw dit jaar is ook de heilige Christina die komend jaar haar 800ste verjaardag viert.

“De nieuwe toeristische gids 2024 is een informatieve brochure die de veelzijdigheid van onze bruisende stad en haar adembenemende natuur weerspiegelt. Ze neemt de lezers mee op ontdekkingsreis naar het historisch centrum met tal van bezienswaardigheden. Anderzijds inspireert ze hen om de activiteiten in de natuur te beleven. Met behulp van QR-codes kan je met een snelle scan meteen op pad. De fysieke informatie in de gids en de digitale informatie online zorgen samen voor één verhaal. Namelijk het verhaal over de hoofdstad van Haspengouw met al haar troeven. De gids is een handig kompas dat bezoekers begeleidt door de unieke fruitlandschappen en erfgoedparels van onze stad.”

Peter Deltour, schepen van Toerisme

De nadruk op landschap zie je meteen terug in de Truiense toeristische gids. De fluogroene kleur waarvan er doorheen heel de gids verschillende elementen terugkomen om bepaalde landschapselementen uit te lichten, is een bewuste keuze. De kleur symboliseert de verbinding tussen landschap en fruitbeleving.
Toerisme Sint-Truiden werkt hiervoor samen met verschillende fruitbedrijven en horecaondernemers. Elk van hen creëert op zijn eigen authentieke manier activiteiten voor het hele gezin. Met de gids in de hand start in Sint-Truiden een onvergetelijke reis door erfgoed en landschap.

Net als vorig jaar deelt Sint-Truiden ook weer het kenteken van ambassadeur uit aan lokale ondernemers, handelaren en horeca-uitbaters. Bovendien kan je dit jaar ook de toeristische gids downloaden.

Alvast enkele hoogtepunten in 2024:

  • Bloesemfeest op 21 april
  • Ontsluiting van de abdijmolen in april
  • Maandelijkse markt ‘Haspengouw (s)maakt’ 21 april, 19 mei en 16 juni
  • 25 jaar Unesco werelderfgoed Belfort van 1 mei tot 1 september
  • Nieuwe wandelbox in juni
  • 800 jaar Christina Mirabilis, lanceringsdatum 21 juni
  • Oogstfestival op 22 september
  • Erfgoednocturnes op 1 juni en 13 september
  • Wandelactiviteiten in het najaar

Je kan jouw exemplaar van de gids ophalen bij Toerisme Sint-Truiden, stadshuis, Grote Markt z/n, 3800 Sint-Truiden of download de gids via www.visitsinttruiden.be. Vanaf 1 maart is ze beschikbaar bij verschillende toeristische informatiecentra, attracties en logies.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!