Nina Derwael ambassadrice tegen gsm-gebruik achter het stuur

Nina Derwael de Truiense atleet met een gouden medaille, zit niet stil. Naast haar trainingen en een deelname aan Sterren op de Dansvloer is ze nu ook ambassadrice van een nieuwe campagne tegen gsm-gebruik achter het stuur.

Volgens een Europese enquête stuurt of leest 1 op de 4 Belgische bestuurders berichten tijdens het rijden. Dat is meer dan het Europese gemiddelde. 1 op de 6 bestuurders belt ook nog steeds zonder gebruik te maken van een handenvrije kit.
Bijna 1 op de 10 bestuurders geeft aan dat ze al eens een ongeval of bijna-ongeval hebben gehad door gsm-gebruik. Om de bestuurders te sensibiliseren over de gevaren van smartphonegebruik lanceren Vias institute en Baloise Insurance een nieuwe campagne: ‘Wagen in, gsm uit’. Olympisch kampioene Nina Derwael is de ambassadrice.

Campagne ‘Wagen in, gsm uit’

De campagne draait om een radio- en TV-spot. In de video zien we Nina een oefening uitvoeren op haar favoriete toestel, de brug met de ongelijke legger. Tijdens de oefening krijgt ze telefoon van haar vriendin en dan loopt het mis.
Nina spreekt de kijkers toe en vraagt hen te doen zoals zij: “Wagen in, gsm uit.’


In de radiospot horen we Nina een oefening doen. terwijl haar telefoon afgaat, spreekt ze de luisteraar toe.

“Vind je het raar dat ik mijn gsm gebruik tijdens mijn oefening? Je gsm achter het stuur gebruiken is net zo raar.”.

Bestuurders bewust maken

Volgens Bart Walraet, directeur Corporate Marketing Baloise Insurance, volgt het bedrijf al langer ene traject om veilig verkeer te stimuleren. Ze willen in samenwerking met VIAS en NIna Derwael bestuurders bewust maken dat rijden en op je smartphone zitten niet samen gaan.

Het ideale scenario is uiteraard: ‘Wagen in. Gsm uit’. Gaat je dit te ver omdat je bijvoorbeeld een app als navigatiesysteem gebruikt? Stel dan de ‘niet storen’-functie in. Daarmee kan je inkomende oproepen weren en worden meldingen stilgehouden.

Bart Walraet, directeur Corporate Marketing Baloise Insurance,

Wil je meer weten over de actie? Ga dan zeker ene kijkje nemen op de website van Vias via deze link.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!